Magyar foci

Stankovic: Három meccsen nyolc pontot veszítettünk, ami a Fradinál kemény dolog

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az NB I 14. fordulójának rangadóján 1-1-es döntetlent játszott egymással Felcsúton a Puskás Akadémia és a Ferencváros. Az első félidőben a címvédő akarata érvényesült, a hazai csapat nem igazán tudott veszélyes lenni Dibusz Dénes kapujára. A Fradi mezőnyfölénye azonban csak egy gólt eredményezett, így a félidőre 1-0-ás ferencvárosi vezetéssel mentek az öltözőbe a csapatok. A szünet után feljavult a Puskás, a vendégek egyre kevesebbszer értek oda a hazai kapu elé, egy szép összjátékot követően Colley pedig ki is egyenlített, majd kicsivel később Nagy Zsolt lövése csattant a keresztlécen. A végén Slagveer egy sarkazással meg is nyerhette volna a meccset a hazaiaknak, de a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret, így a rangadó döntetlennel zárult,

a Fradi pontvesztése pedig azt is jelenti, hogy a Paks maradt a tabella élén.

Hornyák Zsolt, a hazaiak vezetőedzője a meccs után azt mondta, elégedett az egy ponttal.

Meg is dicsértem a csapatomat. Az első félidőben későn ébredtünk, a középpályán gondot okozott Abu Fani játéka, nehezen tudtuk őt felvenni. Sok hosszú labdát játszottunk Colley-ra, hiányoltam a középpályásaink konstruktív passzait, de ebben javulni tudtunk a második játékrészre. A szünetet követően Corbut feljebb toltuk Abu Fanira, Plšek pedig Favorov mellől mélységből tudott szervezni, ennek meg is lett a gyümölcse. Kulcsfontosságú volt, hogy a több labdabirtoklás mellett a  második labdákat meg tudtuk szerezni. Kicsit darabos volt a játék, sok taktikai fault volt, a bíró mindkét csapattal szemben erélyesebben léphetett volna fel. A cserékkel meg akartuk nyerni a mérkőzést, kis szerencsével sikerülhetett is volna, ha bemegy Slagveer sarkazása. A végén szerintem veszélyesebbek voltunk a kapura, mint a Fradi, de a meccs egészét nézve elégedett vagyok a döntetlennel.

Kovács Tamás / MTI Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetõedzõje

A Cukaricki elleni, idegenbeli Konferencia Liga-meccsre készülő Ferencváros vezetőedzője, Dejan Stankovic mindkét csapatnak gratulált, de úgy érezte, hogy elveszítettek két pontot.

Az első félidőben teljes mértékben kontrolláltuk a mérkőzést, megfelelően presszingeltünk, gólt is szereztünk, de muszáj a meccs vége felé is hasonlóan fókuszálnunk, és ki kell használnunk a lehetőségeinket, amikkel bebiztosíthatjuk a győzelmet. Úgy gondolom, hogy ma két pontot veszítettünk. A második félidőben egy 12-15 perces periódusban nem mi kontrolláltunk, 1-1 után az ellenfél apró faultokkal próbálta tördelni a játékot, és nagyon kompaktan védekezett. A második játékrészben is voltak kapura lövéseink, de nem kockáztattunk eleget. Az elmúlt mérkőzéseken 8 pontot veszítettünk, ami a Ferencvárosnál elég kemény dolog. A tanulság az, hogy  legközelebb 1-0 után le kell zárnunk a mérkőzést.

A Puskás Akadémia folytatta jó szériáját, immáron hét mérkőzés óta veretlen az OTP Bank Ligában, míg a Ferencváros sorozatban harmadik meccsét nem tudta megnyerni a bajnokságban.

Kapcsolódó
Kalmár Zsolt megsérült a Vidi hat gólt hozó bajnokiján
Hatalmas iramú mérkőzés volt, de a válogatott középpályásának csak 30 percig tartott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik