Magyar foci

Fejbe rúgták a diósgyőri kapust, de csak két bekapott gól után cserélték le

Rangadónak ígérkezett, de a Paksi FC 27 perc alatt lerendezte a Diósgyőr elleni bajnokit, miután gyorsan háromgólos előnyre tett szert és végül 4-1-re győzött az NB I 14. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Már a nyolcadik percben felszisszentek a nézők, ugyanis egy hosszú hazai indításra a vendégek ukrán kapusa, Odincov kiindult, de elcsúszott, így a lendületből érkező Hahn nem tudta átugrani, és fejbe rúgta.

Hogy a diósgyőri kispad mire várt, nem tudni, fejsérülés után butaság volt pályán hagyni a légióst, aki két perccel később rosszul jött ki egy ívelésre, Könyves pedig nem hibázott (1-0), majd a 21. percben csúnyán bevédte Mezei távoli, nem túl erős lövését (2-0).

A diósgyőri mezőnyjátékosok ekkor már hevesebben jelezték, cserélni kellene, érkezett is a horvát Sentic, de a 27. percben egy bravúros védés után a lécről kipattanó labdára nem érhetett oda, Szabó János viszont igen (3-0).

A második félidőt egy büntető vezette be, a Szélpál kezezésért megítélt tizenegyest Pozeg Vancas bevágta (3-1).

A 65. percben újabb kapussérülés borzolta a vendégeket, Könyves kapott indítást, Szatmári hatalmasat mentett, de éppen a saját kapuja felé rúgta a labdát. Sentic visszarohant és nagy vetődéssel szögletre ütötte a labdát, de közben fejjel nekiesett a bal kapufának. Szergej Kuznyecov edző aggódott is, de a horvát kapus jelezte, tudja folytatni.

A 80. percben eldőlt a mérkőzés, Haraszti passzát követően Hahn visszavette a labdát a bal lábára és a kapu jobb oldalába lőtt (4-1).

NB I, 14. forduló

Paksi FC – Diósgyőri VTK 4-1 (3-0)
Paks, 1712 néző
v.: Pintér
Paks: Szappanos (Simon B., 84.) – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Windecker (Horváth K., 51.), Papp K., Mezei, Osváth – Hahn (Pesti Z., 84.), Könyves (Haraszti, 70.)
Diósgyőr: Ogyincov (Sentic, 23.) – Szatmári Cs., Csorbadzsijszki, Vallejo – Lukács (Pernambuco, a szünetben), Franchu (Bokros, a szünetben), Holdampf (Bényei, 71.), Pozeg Vancas, Stephen – Edomwonyi, Acolaste (Kampecisz, 75.)
gól: Könyves (12.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Pozeg Vancas (53., 11-esből)
sárga lap: Szatmári Cs. (45+2.), Szélpál (73.), illetve Vallejo (57.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik