Magyar foci

A korábbi szövetségi kapitány örömében elsírta magát Szoboszlai Dominik góljától

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Elsírta magát Mezey György, amikor a helyszínen láthatta Szoboszlai Dominik káprázatos gólját a Montenegró elleni Eb-selejtezőn.

Az egykori szövetségi kapitány a Sportrádió Hazafutás c. műsorának adott interjút, amelyben elmesélte mindezt.

Megsirattam, így van, nem is szégyellem, nem is titkolom. Ez egy olyan bődületes teljesítmény volt, amit én még sosem láttam, pedig hát azért jó pár meccset végignéztem, hazait és külföldit, világsztárokat látva a pályán, de ez vetekszik mindegyikkel, sőt felülmúlta mindegyiket

Történetesen van kapocs Mezey és a jelenkori csapat között, ugyanis 1986-ban éppen ő volt az utolsó kapitány, aki egyenes ágon kijuttatta egy világeseményre a magyar csapatot. Ennek ellenére nem hasonlítaná össze a két csapatot.

„Teljesen más futballvilág van most, és teljesen más világ volt ott, és akkor. De a szakmai feladatok maradtak ugyanazok. És ez teszi bonyolulttá és nehézzé a mostani dolgokat, hogy már nem ugyanazok a feltételek vannak, mint annak idején voltak. És itt is meg kell találni a szakmai irányvonalat, és ezt a Rossiék megtették, ezért jár külön gratulációnak” – mondta erről Mezey.

Az egykori kapitány kiemelte Szoboszlai mellett Dibusz Dénest is, összességében pedig hatalmas dolognak tartja, hogy 2023-ban egyszer sem kapott ki a válogatott, amely akár az Eb meglepetéscsapata is lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik