Magyar foci

„Azt éreztem, hogy néhányan azt gondolják, bár veszítenék, bár leégnénk”

Peter Lakatos / MTI
Peter Lakatos / MTI

Marco Rossi szövetségi kapitánytól megszokhattuk, hogy egy-egy mérkőzés után karakán véleményt fogalmaz meg, a csütörtöki, Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtező után meglepő keménységgel azt mondta M4 Sport riporterének:

Sokan vannak, akik nálam sokkal kevésbé szeretik a válogatottat, ők szégyellhetik magukat!

Hogy ő érezte úgy, ez túl kemény volt, vagy figyelmeztették rá, nem tudni, mindenesetre a szombati, Montenegró elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón pontosította a két nappal korábbi mondandóját – írta a Sportal.hu portál.

„Két pontosítással szeretnék kezdeni. A Bulgária elleni meccs után angolul fejeztem ki magam, és nem azt tükrözte a fordítást, amit mondani szerettem volna. Nem akarom senki viselkedését sem megítélni, szólásszabadság van, de látjuk, mi történik körülöttünk, és azt is, hogy ki hogyan viselkedik.

Azt éreztem, hogy néhányan azt gondolják, bár veszítenék, bár leégnénk.

Egy dolog, ha valaki nem szurkol a válogatottnak, de más minőség, amikor valaki a válogatott ellen szurkol – ezt akartam elmondani.”

A másik pontosítása Montenegróval kapcsolatban hangzott el, angolul ugyanis az agresszív szót használta az ellenféllel kapcsolatban.

„De ez nálam pozitív jelző. Azt jelenti, hogy nem enged kibontakozni és elszívja a levegőt. Úgy értelmezték ezt, hogy nem tisztelem a montenegrói válogatottat, és negatív értelemben használom ezt a szót. Holott éppen az ellenkezője az igaz. Minket épp az különböztet meg a többi válogatottól, hogy sosem léptünk úgy pályára, hogy ne tiszteltük volna az ellenfelünket.”

Kapcsolódó
Marco Rossi: A szurkolóinkért és csoportelsőségért is nyerni szeretnénk
A vasárnapi, Montenegró elleni Eb-selejtezőn még komoly a tét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik