Magyar foci

Marco Rossi: A szurkolóinkért és csoportelsőségért is nyerni szeretnénk

Bár már biztosította a helyét a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, egy mérkőzés még vár a magyar labdarúgó-válogatottra, amely vasárnap délután, Montenegró ellen a csoportelsőséget is bebiztosíthatja.

Marco Rossi szövetségi kapitány a szombati sajtótájékoztatón egyértelművé tette: az utolsó, Montenegró elleni csoportmérkőzés ugyanolyan fontos lesz a válogatott számára, mint az összes többi volt.

„A kvalifikáció természetesen felszabadulttá tett minket, de így is nagy lesz a tét Montenegró ellen, mert a szurkolóinkkal közös ünneplés akkor lehetne az igazi, ha ezt egy győzelemmel tehetnénk teljessé a telt házas Puskás Arénában” – idézte Rossit a szövetség hivatalos honlapja.

Az olasz szakember a Telkiben megtartott sajtótájékoztatón elmondta, számukra minden mérkőzés ugyanolyan fontossággal bír, és mindegyiken egyforma hozzáállással kell pályára lépni.

A szurkolóinkért is nyerni szeretnénk, valamint természetesen az is fontos motiváció, hogy szeretnénk csoportgyőztesként kijutni az Eb-re, és a második kalapba kerülni a sorsoláson.

Hozzátette, a kezdőcsapatban három-négy változásra is lehet számítani a csütörtöki, szófiai mérkőzéshez. Ennek oka, hogy Montenegró elleni találkozó más taktikát és hozzáállást kíván, és ennek megfelelően más játékoskarakterekre lesz szükség.

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh Botond, a Parma védője is, aki elmondta, hogy bízik benne, hogy lehetőséget kap a vasárnapi mérkőzésen, szeretné bizonyítani, hogy érdemes számításba venni az Európa-bajnokságra utazó keretben is.

„Nyilván Szófiában már a pályán előtörtek azok az érzelmek, amelyek egy ilyen siker után előjönnek a játékosokból. Ünnepeltünk persze hazafelé és kicsit még itthon is, de csak módjával, mert még egy nagyon fontos meccs vár ránk. A montenegrói nagyon jó csapat, kitűnő játékosokkal, akik harcosak és 100 százalékosan oda fogják tenni magukat, de mi is ugyanígy fogunk pályára lépni” – fogalmazott.

Az Mlsz.hu szerint a délutáni edzésen a kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland és Gulácsi Péter mellett Ádám Martin is külön edzett a társaktól. A gyakorláson Kerkez Milos is részt vett, aki a bulgáriai kiállítása miatt eltiltását tölti vasárnap.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Nem szeretném, ha sztárként kezelnének
A Liverpool középpályása szerint a végén lehet, hogy Magyarország lesz az Eb legnagyobb meglepetése.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik