Magyar foci

Stankovic Lisztesről: Lenyűgöző játékos, de nem azt kaptam tőle, amit vártam

M4 Sport
M4 Sport

Egymást követő második bajnokiját is elveszítette a Ferencváros az NB I-ben, a címvédő a kecskeméti vereség után hazai pályán maradt alul 1-0-ra a Fehérvárral szemben. Az M4 cikke szerint a lefújást követően hosszas beszélgetés zajlott az öltözőben, csak ezt követően nyilatkozott a vezetőedző, Dejan Stankovic, aki az ezt firtató kérdésre úgy válaszolt:

ami az öltözőben történik, ott is marad.

A meccsel kapcsolatban azt mondta, dominálhat egy csapat, ha az apró részletek nincsenek rendben, akkor vereség lehet a vége. A kellő agresszivitást hiányolta csapata játékából, szerinte ezért nem sikerült gólt szerezni, noha a második félidőre megpróbált egy támadóbb szellemű csapatot felküldeni.

Egy ilyen kapott gól után csak azt tudom mondani, hogy teljes mértékig vállalom a felelősséget. Ez nem a Ferencváros útja, ilyen rövid idő alatt nem lehet kikapni két meccsen is, és európai szinten is akadnak hibák a Genk ellen, ezeket ki kell elemeznünk

mondta Stankovic, és gratulált a Fehérvárnak.

Az M4 közvetítésében elhangzott az is, hogy a félidőben becserélt Lisztes Krisztiánt 30 perc után le akarta cserélni a vezetőedző. Végül mégsem a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurthoz szerződő, 18 éves támadót hívta le a pályáról, de erre is rákérdeztek nála.

Egy lenyűgöző játékos, egy az egy elleni szituációkban talán a legjobb a magyar bajnokságban, ettől függetlenül nem azt kaptam tőle, amit elvártam, de még nagyon fiatal. Amikor a pálya szélén beszéltünk, próbáltam elmagyarázni neki, mit várok tőle a pályán. Az élet megy tovább

mondta már a sajtótájékoztatón, de megjegyezte, hogy ez a téma a bulvár és a pletyka kategóriát meríti ki nála.

Stankovic kinevezése után a Ferencváros 11 meccsen nyolcszor nyert és három döntetlent játszott (közte a Fiorentina és a Genk ellen a Konferencia Ligában), a legutóbbi három meccséből viszont kettőt elveszített és egyszer, a Genk elleni visszavágón ikszelt.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik