Magyar foci

Először veszített Stankoviccsal a Konferencia Liga-rangadóra készülő FTC

M4 Sport
M4 Sport

A címvédő Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett Kecskeméten az NB I 12. fordulójában. Ez már az egymást követő harmadik kecskeméti bajnoki volt, amelyen kikapott az FTC. A budapesti csapat csütörtökön a Konferencia Ligában azt a Genket fogadja, amely szintén vereséget szenvedett a hétvégén.

A találkozó előtt az volt a kérdés, hogy vajon játékra alkalmas-e a kecskeméti pálya az esőzés után, a játékvezető, Pintér Csaba azonban úgy döntött, meg lehet rendezni a meccset. A mély talajon, a rengeteg tócsa megnehezítette a csapatok dolgát, nem egyszer a labda elakadt a vízben.

A körülményeken a kecskemétiek tudtak sikeresebben túllendülni, Pálinkás a 18. percben lapos lövéssel vette be Dibusz Dénes kapuját, majd a Ramírez szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest Horváth Krisztofer váltotta gólra a 32. percben. A félidő végére éledt fel a Fradi, Zachariassennek volt egy kifejezetten jó lövése, de Varga nagyot védett.

A KTE első gólja:

Dejan Stankovic volt érthetően az elégedetlenebb, hármat is cserélt a szünetben. Egy tömegjelent volt a második félidő első említésre méltó jelenete, Szalai kapta el Makreckis copfját és rántotta meg, utóbbi ezt érthetően nehezményezte. Mindketten sárgát kaptak.

A 63. percben beállt Owusu is, aki szinte egyből tizenegyest harcolt ki, miután megrúgták a tizenhatoson belül (a Fraditól kölcsönkapott Ilyinbor volt az elkövető), és ugyan a játékvezető nem vette ezt észre, a VAR jelzett. Mmaee akarta elvégezni a büntetőt, de Stankovic jelzett, hogy Lisztes lője, aki aztán nem is hibázott. A hajrá kezdetén ismét a videobíró volt munkában, ekkor Botka kezét érte a labda, az volt a kérdés, hogy a tizenhatoson kívül vagy belül – végül ferencvárosi bedobással folytatódott a játék.

A rengeteg varozás miatt tíz percet ráhúztak a csapatok a végén, ám a Ferencvárosnak így sem sikerült kiegyenlítenie. A vége már igazi iszapbirkózás volt, a játékosok estek-keltek, a vendégek pedig nagyon szerettek volna egy tizenegyest kapni. A Fradi így elszenvedte második vereségét a bajnoki szezonban, az elsőt, mióta Dejan Stankovic a vezetőedző – ez volt a 12. mérkőzése a csapat élén, korábban nyolc győzelme és három döntetlenje volt.

Kapcsolódó
Az NB II-ben mutatták be a hétvége magyar fordítását
Nyert a Győr és a Kozármisleny is.

NB I, 12. forduló

Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)
Széktói Stadion, 4957 néző, v: Pintér

 

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Iyinbor (Májer, 74.) – Szűcs K., Szalai G., Zsótér (Meszhi, 74.), Vágó, Zeke – Horváth K. (Leoni, 95.), Pálinkás

Ferencváros: Dibusz – S. Mmaee, Abena, Botka, Ramírez (Civic, a szünetben) – Esiti (Sigér, a szünetben), Makreckis (Nguen, 76.) – Traoré (Lisztes, a szünetben), Zachariassen, Marquinhos – Pesic (Owusu, 64.)

gólszerzők: Pálinkás (18.), Horváth K. (33., 11-esből), illetve Lisztes (69., 11-esből)

sárga lap: Vágó (27.), Iyinbor (52.), Szalai G. (56.), Zeke (70.), Májer (98.), illetve Esiti (23.), Makreckis (56.), Lisztes (71.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik