Magyar foci

Stankovic: Nem szeretek számolgatni, mert a pályán dől el minden

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Dejan Stankovic, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a belga KRC Genk csütörtöki legyőzése kulcsfontosságú lenne a továbbjutáshoz a Konferencia Ligában.

A Fradit irányító szakember szerint a belga csapat legnagyobb erénye az ellentámadása, ezért rendkívül fegyelmezetten kell majd játszania együttesének.

„Tisztában vagyok vele, mi vár ránk holnap. Okosan kell játszanunk és rendezettnek kell lennünk, amikor nálunk van a labda, mert tudjuk, hogy az egyik legnagyobb veszélyt a labdavesztés jelentheti” – mondta.

Mivel a csoportban az olasz Fiorentinának, a Ferencvárosnak és a Genknek is öt pontja van, a szerb FK Cukaricki pedig pont nélkül áll az utolsó helyen, ezért különösen fontos pontokért hajthat az FTC. Október 26-án gól nélküli döntetlent játszott egymással a két csapat, Stankovic hasonlóan taktikus találkozóra készül.

„Úgy gondolom, hasonló lesz a holnapi meccs is olyan tekintetben, hogy mindkét csapatnak megvannak a lehetőségei arra, hogy alkalmazkodjon az ellenfélhez. Számunkra a legfontosabb, hogy ilyen esetben akár formációt váltsunk, akár a védekezésen változtassunk.

Nem szeretek számolgatni, mert a pályán dől el minden, de egy győzelem megnyitná az ajtót számunkra a nyolcaddöntő felé. Rendkívül fontos meccs lesz

Stankovic elárulta, játékosai közül csak Varga Barnabásra nem számíthat sérülés miatt, a többiek készen állnak, és ez nagyon jó lehetőségeket kínál számára.

A Genk elleni mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik