Magyar foci

Botlott a Paks, veresége ellenére is a Fradi maradt az élen

paksifc.hu
paksifc.hu
A Paks gól nélküli döntetlent játszott a vendég MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A paksiak idénybeli hatodik hazai meccsükön először veszítettek pontokat otthon, és ugyan sikerült pontszámban befogni az éllovas Ferencvárost, a címvédő az élen maradt.

A második helyen álló házigazda kezdte aktívabban a mérkőzést, annak tudatában, hogy győzelemmel megelőzheti a tabella élén a Kecskeméten vereséget szenvedett címvédőt. Bognár György tanítványai nem csupán az első percekben, hanem az első félidőben végig lényegesen jobban játszottak a fővárosiaknál, több helyzetet is kidolgoztak, ám csupán felső lécig jutottak, a kétszer is nagyot védő Demjén kapuját viszont nem tudták bevenni.

A szünet jót tett a vendégeknek, akik az első játékrészben egyetlen lövéssel próbálkoztak, a második félidő elejétől viszont lényegesen bátrabban és lendületesebben futballoztak és ezzel láthatóan sikerült meglepniük vendéglátójukat. Az MTK egészen a hajráig jobban játszott, lehetőségeket alakított ki és egyszer a kapufát is eltalálta, ám gólt nem szerzett, ahogy a korábbiaknál lényegesen kevesebbet próbálkozó Paks sem. A budapesti csapat négy vereség után szerzett pontot ismét.

Kapcsolódó
Először veszített Stankoviccsal a Konferencia Liga-rangadóra készülő FTC
A címvédő Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett Kecskeméten az NB I 12. fordulójában.

NB I, 12. forduló

Paksi FC-MTK Budapest 0-0
Paks, 1824 néző, v.: Vad II

 

Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Bőle, 76.), Papp K., Windecker, Mezei (Haraszti, 66.) Silye (Szabó B., 66.) – Skribek (Könyves, 58.), Hahn (Osváth, 76.)

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Kosznovszky, Kata (Thian, 74.), Végh, Antonov – Bognár (Varju, 88.) – Zsóri (Zuigeber, a szünetben), Molnár R. (Stieber, 74.)

sárga lap: Hahn (52.), illetve Kata (61.), Bognár (69.)

Olvasói sztorik