Magyar foci

Sejtelmesen nyilatkozott a várható keretről Marco Rossi

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Két mérkőzés vár még az Európa-bajnoki selejtezőben Marco Rossi csapatára, amely ha szerez egy pontot, biztosan ott lesz a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon. Ugyanakkor a szövetségi kapitány dolgát sérülések nehezítik, Schäfer András és Willi Orbán már korábban kidőlt hosszabb időre, de az utóbbi időben Sallai Roland, Varga Barnabás, Fiola Attila, Dibusz Dénes és Botka Endre is megsérült. Utóbbi két játékosról Rossi a Nemzeti Sportnak elmondta, velük számolhat a két novemberi mérkőzésen, elővigyázatosságból pihentek ugyanis.

Marco Rossi arról is beszélt, hogy bár valóban nehéz a dolga, sosem a kifogást, sokkal inkább a megoldást keresi mindig. Így tesz most is a stábjával.

Segítőimmel több Magyar Kupa-találkozót megnéztünk, és a hétvégi bajnoki mérkőzéseken nyújtott játék is befolyásolhatja a kerethirdetést. Elképzelhető, hogy olyan futballistát, futballistákat is be kell hívnom, akik korábban egyszer sem voltak még velünk

– utalt arra a szövetségi kapitány, hogy nem kizárt, ismét újoncot avat a nemzeti csapat.

A hátralévő két mérkőzés kapcsán arról beszélt, hogy jó lenne már Szófiában kiharcolni a kijutást, de egyfelől a rivális edzőt váltott a hajrára, másfelől pedig épp a legutóbbi, litvániai mérkőzés mutatta meg, hogy kellemetlen meglepetés érheti a csapatot, ha nem koncentrál megfelelően.

November 16-án Szófiában játszik a magyar válogatott, három nappal később Montenegrót fogadja.

Kapcsolódó
„Ezt fogjuk védeni? A hülyeségeket, hogy egymásnak mutogatunk?” – több intelligenciát várt a ferencvárosi kispadtól a Felcsút edzője
Hornyák Zsolt szerint nagyon jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, ezért is felesleges cirkuszt csinálni a pálya szélén.
Olvasói sztorik