Magyar foci

Stankovic: Ha edzőként teljes jogú tagja akarsz lenni a Fradi-családnak, akkor nyerned kell a derbin

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

3-0-ra nyerte a címvédő FTC az Újpest elleni rangadót, és ezzel zsinórban tizennegyedik alkalommal bizonyult jobbnak a nagy riválisnál.

A meccs előtt derült ki, hogy Dibusz Dénes sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, a válogatott kapust Varga Ádám pótolta, aki 5 éves kora óta tartozik a Fradi kötelékébe, és a meccs után azt mondta, gyerekkori álma vált valóra, hogy győztes derbin védhetett.

Vargát dicsérte az FTC edzője, Dejan Stankovic is, aki a mezőny legjobbjának nevezte a 24 éves kapust.

„Pár perccel a lefújás után beszéltem vele, sírt. Ilyenkor tele vagyunk érzelmekkel, ezért ebben a pillanatban nincs helye az elemzésnek. Nálam Varga Ádám volt a mérkőzés embere.

Nemcsak azért, mert többször is góltól mentette meg a Ferencvárost, hanem mert emberileg is nagyon fontos volt számára, hogy átélhesse a derbit. Örülök, hogy számára ez az álom beteljesült

– idézte a szerb edzőt a Fradi.hu.

Stankovic azt is hozzátette az M4-nek nyilatkozva, hogy ha egy edző 100 százalékban tagja akar lenni a Fradi-családnak, akkor meg kell nyerni az Újpest elleni meccset.

„Az agyammal és a szívemmel eddig is maximálisan itt voltam, de adnod kell valamit a szurkolóknak, és ez egy derbin aratott győzelem a megfelelő ajándék számukra”.

A Fradi előnye egy pont a tabellán a második Paks előtt, de Stankovic csapata egy meccsel kevesebbet játszott. Az Újpest – szintén egy meccsel többet teljesítve – a harmadik az NB I-ben.

Olvasói sztorik