Magyar foci

Méltó ellenfél volt az Újpest, de újra kikapott Ferencvárostól

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Ferencváros vasárnap 3-0-ra győzte le az Újpest csapatát az OTP Bank Liga 11. fordulójának rangadóján.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Fradi, de végül épp egy ellentámadásból szerzett vezetést. Cebrail Makreckis váltott tempót, jól is indult el, majd egy pontatlan indítási kísérletbe úgy tette bele a lábát Tamás Krisztián, hogy Aleksandar Pesichez pattant, aki azonnal a hálóba lőtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Térfélcsere után indult be jobban a mérkőzés, az újpestieknek több nagy lehetősége is volt ekkor, de vagy Csoboth Kevin több helyzetet is elpuskázott, vagy a ferencvárosiak blokkoltak remekül. Egy véleményes tizenegyesgyanús helyzetet is megúszott az FTC, ezután viszont apránként újra irányítani kezdett. A 70. percben aztán Abena fejelt be egy szögletet, amire szinte azonnal jött egy gól Abu Fanitól is, ez pedig végképp megtörte a lila-fehéreket.

A szurkolók állandó pirotechnikai látványelemei miatt rengeteget állt a meccs, többször ápolás miatt is meg kellett állítani a játékot, így nem alakult ki lüktető játék. A zöld-fehérek viszont boldogok lehetnek, hiszen zsinórban 14. alkalommal nyerték meg a derbit, ráadásul az NB I első helyére is ugrottak.

Végeredmény

Ferencvárosi TC-Újpest FC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20 357 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Pesic (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)
sárga lap: Lisztes (20.), illetve Hall (53.), Kosanovic (81.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik