Magyar foci

Legyőzné a Fradit az egykor botrányosan távozó légiós

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Csütörtökön a belga Genk ellen lép pályára a Ferencváros labdarúgócsapata a Konferencia Liga F csoportjának 3. fordulójában. A hazaiaknál minden bizonnyal ott lesz a pályán a ghánai Joseph Paintsil, aki egykoron közönségkedvenc volt az Üllői úton is.

Az 1998-as születésű támadó középpályás 2017 nyarán igazolt a Ferencvárosba kölcsönbe a ghánai az élvonalbeli Tema Youth csapatától, és gyorsan közönségkedvenc lett. Az őszi idényben 14 tétmérkőzésen 6 gólig és 4 gólpasszig jutott, nem csoda, hogy máshol is felfigyeltek rá.

Már akkor szerette volna megszerezni a belga Genk, ám a Fradi egy vételi opciós egyezségre hivatkozva ezt megvétózta. Ugyan Paintsil a téli felkészülést, majd az első bajnokikat is kihagyta maláriára hivatkozva, végül visszatért, és tavasszal 10 mérkőzésen még háromszor eredményes volt.

2018 nyarán aztán a Genk hivatalosan is bejelentette a szerződtetését, mire a Ferencváros jelezte, ez nem történhet meg, hiszen opciós joguk van Paintsil szerződtetésére, amivel élni is kíván.

A klub vezérigazgatója, Orosz Pál akkor úgy fogalmazott: „Ez már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy ezt a Ferencvárossal senki nem teheti meg.”

Tévedett, megtehették, Paintsil azóta is a Genk játékosa, igaz, 2020-21-ben kölcsönben a török Ankaragücüt erősítette. Az előző szezonban 36 bajnokin 17 gólt szerzett, idén 11 mérkőzésen egyelőre csak 2 találatnál jár.

„Nagyon várom már, hogy pályára lépjek a Ferencváros ellen, mivel szerettem ott játszani, ebben az egyesületben kezdődött a profi pályafutásom. Különleges időszakot töltöttem ott, jól éreztem magam, amikor ott játszottam, magabiztos futballista lettem a zöld-fehéreknél” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Azt mondta, nem számít könnyű mérkőzésre.

De a Genknél hiszünk abban, hogy legyőzhetjük a Fradit. Fontos találkozó vár ránk, ennek szellemében készülünk.

A Konferencia Liga F csoportjának állása

1. Ferencváros 4 pont (5-3)
2. Genk 4 (4-2)
3. Fiorentina 2
4. Cukaricki 0

 

A 3. forduló programja
21.00: Genk – Ferencváros
21.00: Fiorentina – Cukaricki

Kapcsolódó
Olvasói sztorik