Magyar foci

„Nem bírtam felkelni, mert rajtam feküdt” – a Fradi-játékos a labdáért ment, de az edzőt borította fel a becsúszásával

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Diósgyőr-FTC NB I-es meccs hajrájában a vendégek válogatott védője, Botka Endre becsúszva próbált meg elérni egy labdát az oldalvonalnál, majd a nagy lendülettől kicsúszott a pályáról, és felborította a csapat másodedzőjét, Nenad Sakicot.

„Nem tudtam megállítani a mozdulatot, teljesen vitt a hév. Nagyon szerencsétlen volt, hogy pont őt kaszáltam el. Utána viszont nem bírtam felkelni, mert rajtam feküdt. Elég vicces volt annak, aki ezt látta kívülről” – nyilatkozta Botka a Fradi honlapján.

A videón 1:10-nél látható a jelenet:

A védő fontos szerepet vállalt a Fradi 2-1-es sikerében, hiszen ő szerezte az első gólt, amikor Marquinhos kapusról kipattanó lövése után szemfülesen bepasszolta a labdát.

A góljáról azt mondta, a lelkének nagyon kellett, főleg azért, mert hajlamosak azt mondani rá, hogy nem támogatja eléggé a támadásokat.

A Fradi egy meccsel kevesebbet játszva is vezeti az NB I-es tabellát, csütörtökön pedig a belga Genk otthonában lép pályára a Konferencia Liga-csoportkör harmadik fordulójában. Botka szerint a Diósgyőr elleni meccsnek nagyon jó volt a tempója, így remekül szolgálta a felkészülést a belgák elleni találkozóra. Két forduló után az FTC-nek és a Genknek is 4-4 pontja van.

Olvasói sztorik