Magyar foci

Még van rá esély, hogy első kalapba kerüljön a magyar válogatott az Eb-n, de nagyon kevés

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Kaunasban, a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, így elszalasztotta első lehetőségét, hogy biztosítsa a részvételét a tornán.

Márpedig egy győzelemmel még jobban segíthette volna már az Eb-szereplést is Marco Rossi csapata. A tornán ugyanis aszerint sorsolják ki a csapatokat, hogy hol végeztek a selejtezős csoportjukban. Mindez azt jelenti, hogy minél több pontot gyűjtve lenne csoportelső a magyar válogatott, annál jobb eséllyel kerülne papíron könnyebb ellenfelek közé az Európa-bajnoki csoportjában is.

Az első kalapba automatikusan bekerült a rendező Németország, ezen felül ide kerül az öt legjobb csoportelső is, ezt kéne tehát kicsikarnia a válogatottnak. Rossi együttese cikkünk megjelenésekor a rangsor hetedik helyén áll, pont az a két pont hiányzik az ötödik helyhez, ami Litvániában maradt. Portugália utolérhetetlen matematikailag, míg Franciaország még egy győzelemmel is fixen előz minket, márpedig hat forduló után hibátlan.

Az így megelőzhető három együttes Anglia, Spanyolország és Belgium. Az angolok Máltával és Észak-Macedóniával játszanak novemberben, míg a spanyolok Ciprussal és Grúziával, vagyis hatalmas szenzáció lenne, ha pontot buknának. Kizárásos alapon abban lehet reménykedni, hogy a belgák pontokat veszítenek még. A többi csoportelső már mind a mieink mögött van – a legrosszabb, hatodik helyezettek elleni eredmények nem számítanak be az ő esetükben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik