Magyar foci

Marco Rossi: Jobban hasonlítunk egy klubcsapatra, mint egy válogatottra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Bár a meccshiány és a sérültek ellenére nem a legideálisabb a helyzet a magyar labdarúgó-válogatottnál, de Marco Rossi kapitány nem akart kísérletezni a szerbek és a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A csoportelső magyar válogatott szombaton Szerbiát fogadja a Puskás Arénában, jövő kedden pedig Litvániában lép pályára, és két győzelemmel akár már két fordulóval az Eb-selejtező vége előtt biztosíthatja helyét a jövő évi, németországi Eb-n.

A szövetségi kapitány tisztában van azzal, hogy a papírforma a szerbek mellett szól, de a magyar csapat szerinte egyrészt képes lehet meglepetést okozni, másrészt akkor sincs tragédia, ha az ellenfél győz.

Papíron a szerbek erősebbek, a keretük értéke háromszorosa a miénknek, de többször mondtam már, hogy más dolog a papírforma és a pálya

– nyilatkozta Marco Rossi az M4 Sportnak.

„Az elmúlt három évben négyszer játszottunk ellenük, felkészülési és tétmérkőzést egyaránt. Kétszer nyertünk, volt egy döntetlenünk, viszont az egyetlen vereségünket pont az új Puskás Arénában szenvedtük el. Nem akarok kifogást keresni, de ahhoz a vereséghez a VAR óriási hibája is hozzájárult, hiszen a szerbek gólja előtt biztosan kezezés volt. Tehát még ha papírforma mellettük is szól, megvan a lehetőségünk nyerni.”

Szerinte természetesen az is benne van a szombati mérkőzésben, hogy a válogatott vereséget szenved, de akkor sem történik semmi.

„Győzni akarunk Szerbia ellen, de egy jó csapattal játszunk és tiszteljük az ellenfelünket” – mondta.

A sérülés miatt hiányzó Willi Orbán pótlása kihívás elé állítja a stábot, de úgy érzi, van idő megtalálni a legjobb megoldást.

„Nagy különbség, hogy Willivel vagy Willi nélkül lépünk pályára, még akkor is, ha utóbbi már öt alkalommal előfordult. Ezeken négyszer nyertünk és egyszer kaptunk ki, éppen a szerbektől. De nem vagyunk pesszimisták, még úgy sem, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fognak hiányozni a képességei.”

Hangsúlyozta, hogy a meccshiány és a sérültek ellenére sem akart kísérletezni a szerbek és a litvánok ellen, mivel a magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége az összeszokottság.

A magyar válogatott tiszteletet vívott ki magának Európában és a szakma is arról beszél, hogy lassan jobban hasonlítunk egy klubcsapatra, mint egy válogatottra. Ez nagyon fontos, ez a közösség a mi előnyünk és ebből nem veszíthetünk.

Kapcsolódó
Szerbia harcos csapatként verné meg Rossi válogatottját
Szeptemberben a magyarok nyertek Belgrádban, az ellenfél nagyon készül a szombati visszavágásra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik