Élő Magyar foci

Kiütés helyett ikszelt a Fradi a Fiorentinával

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Nagyon közel állt ahhoz a Ferencváros labdarúgócsapata, hogy csoportrangadót nyerjen, hiszen nagyszerű játékkal már 2-0-ra is vezetett Firenzében, végül a Fiorentina nagy hajrával kiegyenlített a Konferencia Liga második fordulójában.

Még el sem kezdődött a mérkőzés, máris változtatnia kellett az olaszoknak, ugyanis a bemelegítésnél megsérült a kapusuk, így Oliver Christensen helyett Pietro Terracciano védett.

A Fiorentina aztán nagy lendülettel kezdett, két perc alatt vezetett két veszélyes támadást, de a Ferencváros hamar felvette a meccs ritmusát, nem játszott alárendelt szerepben, sőt, a váratlanul kezdőbe került Terraciano eladott labdája után helyzete is volt, a kapus azonban Marquinhos lövésének védésével javított, Varga próbálkozását pedig már blokkolták.

Elöl mindkét csapat kifejezetten kombinatív játékot mutatott, amivel alkalmanként sikerült is zavart kelteni, de a védők többnyire a lövések blokkolásával tudtak menteni. A firenzei hálóőrnek kétszer védenie is kellett, a legnagyobb helyzetnél viszont Kayode mentett hatalmasat Marquinhos elől alig öt méterre a kaputól.

A 25. percben a veszélyesebb és lendületesebb futballt mutató FTC megérdemelten szerzett vezetést: Zachariassen passzából Ben Romdhane futott el a jobb szélen, tökéletes centerezése után Varga 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A gól alaposan visszavetette a Fiorentinát, amely nem találta a ritmust, sok labdát vesztett, így ebben a periódusban csak elvétve jutott el a támadó harmadig, de helyzetet akkor sem tudott kidolgozni. Ellenben a magyar bajnoknak ekkor is voltak ígéretes támadásai, viszont előnyét nem tudta növelni.

Térfélcserét követően ismét megpróbált támadólag fellépni a Fiorentina, de ezt gyorsan megbüntette a Fradi, amely labdaszerzések után szélsebesen rohant át a rivális középpályáján és védelmén is.

Elsőre a videobíró még megmentette a firenzei csapatot, mert a Varga buktatásáért megítélt büntetőt visszavonta les miatt, azonban néhány perccel később Abu Fani bal oldali szögletéből Cissé mégis megduplázta az FTC előnyét (0-2), amely akár el is dönthette volna a három pont sorsát, mivel egy újabb mesteri kontra végén Ben Romdhane került ziccerbe, de közeli lövése a jobb kapufán csattant.

A hazaiak hármat cseréltek, az átalakítás után fölénybe került a Fiorentina, amely helyzeteket is kidolgozott, de a befejezések eleinte elkerülték Dibusz kapuját, mígnem egy szabadrúgás utáni Barák-fejessel sikerült szépítenie (1-2).

A Ferencváros ezután még jobban beszorult, záporoztak a lövések a kapujára, azonban Dejan Stankovic vezetőedző tanítványai hősiesen tartották az eredményt, mert a védők önfeláldozóan belevetődtek a lövésekbe, néhány alkalommal pedig Dibusz hárított. Egy ízben a magyar válogatott kapusa is tehetetlen volt, viszont a videobíró a Ferencvárost is megmentette, mert a Fiorentina találata lesről született.

A hétperces hosszabbítást végül nem bírta ki az elfáradó Ferencváros, mert egy újabb csereember, Ikoné góljával egyenlített a Fiorentina (2-2), amely a végén majdnem a győzelmet is megszerezte, írta a tudósításában az MTI.

Konferencia Liga, F csoport, 2. forduló

Fiorentina (olasz) – Ferencváros 2-2 (0-1)
Firenze, Artemio Franchi Stadion
v.: Daniel Schlager (német)
Fiorentina: Terraciano – Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) – Bonaventura (Ikone, 79.), López (Arthur Melo, 60.), Mandragora (Barak, 60.) – González, Beltrán, Sottil (Kouame, 60.)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Ben Romdhane (Owusu, 67.), Sigér – Marquinhos (Civic, 82.), Abu Fani (Besic, 67.), Zachariassen (Abena, 88.) – Varga B. (Pesic, 82.)
gól: Barak (67.), Ikone (93.), illetve Varga B. (25.), Cissé (51.)
sárga lap: González (87.), illetve Sigér (23.), S. Mmaee (55.), Varga B. (57.), Ben Romdhane (66.), Dibusz (73.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Cukaricki (szerb) – Genk (belga) 0-2 (0-2)
gól:
Heynen (10.), Paintsil (21., 11-esből)

 

A csoport állása:
1. Ferencváros 4 pont (5-3)
2. Genk 4 (4-2)
3. Fiorentina 2
4. Cukaricki 0

Kiütés is lehetne már

Egy villámkontra végén Ben Romdhane került ziccerbe, de lövése a kapufán csattant.

Cissé 0-2

Félelmetes, amit a Fradi produkál a firenzei védelemmel, ezúttal Zachariassen adhatot volna gólpasszt, de egy önfeláldozó védő mentett. A szöglet után aztán Abu Fani beadására Cissé érkezett (0-2).

Les miatt nincs büntető

Ranieri tiltakozott, de igazából az volt a kérdés, hogy esetleg Varga lesről indult-e. Sajnos a VAR utóbbit megerősítette…

21:25

A szünetben cserélt a Fiorentina, a csapatkapitány Biraghi lement, a balbekk helyét Parisi vette át.

Folytatódik

45 percre van a meglepetéstől  a Fradi, nézzük, mit hoz a második félidő!

Félidő, nagy öröm

A ráadásban semmi sem történt, a félidőben teljesen megérdemelten vezet a Fradi.

Eltalálta a kaput a Fiorentina

A félidő végén az első hazai kaput eltaláló lövés, de Mandragora gyenge kísérlete nem okozott gondot Dibusznak.

Nagyon jó a Fradi

Elég nagy zűrzavar uralkodik a Fiorentina csapatánál, a Ferencváros ugyanis uralja és irányítja a mérkőzést.

Labdaeladás

Makreckis az ötösnél adta el a labdát, de a hazaiak nem tudtak élni a nagy hibával. Egyelőre nem jutott el lövés Dibusz kapujáig.

Exfradis gólja Szerbiában

A Genk már 2-0-ra vezet Szerbiában,a Cukaricki ellen – a gólt egy korábbi ferencvárosi játékos, a ghánai Joseph Paintsil szerezte büntetőből.

0-1 Varga Barnabás

Gyönyörű akciót vezetett a Fradi, Ben Romdhane jobbról szépen lőtte középre a labdát, a bemozduló Vargával senki sem ment, ő pedig 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

Sigéré az első sárga

Előbb Abu Fani lövését védte Terracciano, majd Sigér kapott sárgát, amiért nyújtott lábbal megrúgta Mandragorát.

Mekkora Fradi-helyzet!

Te jó ég, mi maradt ki???? Zachariassen lépett ki a jobb oldalon, gyönyörűen centerezett, de Marquinhos közeli lövését szögletre mentették a védők.

Közben vezet a Genk

A csoport másik mérkőzésén a szerb Cukaricki otthonában Heynen góljával vezetést szerzett a belga Genk (0-1).

Bomba a léc fölé

Egy röviden kifejelt labdát Bonaventura tűzött rá 12 méterről, de a léc fölé bombázott.

Váratlan Fradi-lehetőség

Marquinhos szerzett labdát, 20 méteres lövését a kapus csak kiütni tudta, Varga ismételt, de ezt blokkolta egy bevetődő védő.

Kis szusszanás

Az első öt perc firenzei nyomását követően kicsit kiszabadult a kapuja közvetlen közeléből a Fradi.

Első veszélyes akció

Egy perc telt el, amikor veszélyesnek tűnő akciót vezettek a hazaiak, de Sottil beadását tisztázták a védők.

Váratlan kapuscsere

A bemelegítés során megsérült Oliver Christensen kapus combja, így a Fiorentina kényszerű cserére szorult: a dán válogatott játékos helyét Pietro Terracciano veszi át.

Így állnak fel

Fiorentina: O. Christensen – Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi – Bonaventura, Maxime Lopez, Mandragora – N. González, Beltran, Sottil
FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Ben Romdan, Sigér – Marquinhos, Abu Fani, Zachariassen – Varga Barnabás

Lépésről lépesre kell haladni

A Fradi szerb edzője, Dejan Stankovic azt mondta, megtiszteltetés, hogy a Serie A top öt csapatának egyikével játszhatnak.

„A Fiorentina gyorsabb, jobb és felkészültebb lett az egy évvel ezelőttihez képest. Tavaly még nem volt ennyire összeszokott ez a csapat. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Ferencváros is egy nagy múltú klub. A játékosok folyamatosan fejlődni akarnak, van bennük kvalitás. Egy jó mérkőzést akarunk játszani, megérdemeljük. Sokszor elmondtuk, ez egy Európa Liga szintű csoport.”

A csapatával kapcsolatban ennyit mondott, megérkezését követően óvatosan nyúlt a csapathoz.

A biztos és jó dolgokat megtartottam, de a sajátomból is vittem át természetesen. Lépésről lépesre kell haladni.

Olvasói sztorik