Magyar foci

A Fiorentina edzője a Fradi-meccsről: Talán ez a legfontosabb meccs a négyesben

Gabriele Maltinti/Getty Images
Gabriele Maltinti/Getty Images

Megtartotta a Ferencváros elleni Konferencia Liga-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Vincenzo Italiano, a Fiorentina vezetőedzője.

A 45 éves szakember szerint nagyon fontos találkozó lesz, mivel a Fradi győzelemmel kezdte a csoportkört, ráadásul először szerepelnek az olaszok saját közönségük előtt az EKL-ben.

Talán ez a legfontosabb meccs a négyesben, már csak azért is, mert ez az első hazai összecsapás. Folytatni kell, amit eddig felépítettünk. Rendkívül fontos a három pont megszerzése, mivel a Ferencvárosnak már van győzelme a csoportban, így veszélyt jelent ránk, mert éppen az FTC-vel szemben vagyunk ponthátrányban

– közölte Ialiano, majd a Fradi edzőjére is kitért.

„Stankovic nagyon jó edző, akit jól ismerünk. Sokat játszottunk ellenfélként, és nagyon tisztelem őt. Úgy tudom, élvezi a munkát a Ferencvárosnál, ezért örülök annak, hogy megtalálta a számára legkedvezőbb feladatot. Nemzetközi porondon minden rivális nagyon odateszi magát, az FTC is úgy jön ide, hogy mindent megtesz a jó szereplésért”.

Saját együttesét illetően elárulta, a kapus poszton Pietro Terracciano még nincs olyan állapotban, hogy pályára lépjen, ezért a dán Oliver Christensen véd majd. Az olasz válogatottban 15-ször szerepelt Cristiano Biraghi bokájáról azt mondta, szépen gyógyul, ezért abban reménykedik, hogy játszhat, mert nagy sorozatterhelés közben van a csapata, emiatt néhány játékos pihentetésére szükség van.

Olvasói sztorik