Magyar foci

Újoncokat nem hívott be Rossi, visszatérők viszont vannak a válogatott keretében

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Hosszú kihagyást követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája. Marco Rossi szövetségi kapitány kedden Telkiben hozta nyilvánosságra azoknak a játékosoknak a névsorát, akikkel megkezdi a felkészülést a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre, Nagy pedig térdsérülését és műtét követően hosszú hónapok után tért vissza nemrég a pályára, a kapitány pedig egyből számításba vette. Gazdag Dániel és Botka Endre is hiányzott szeptemberben sérülés miatt, ők is visszakerültek a csapatba – nagy hiányzó ugyanakkor Willi Orbán, aki most nem áll a kapitány rendelkezésére.

Ezúttal nem hívtunk meg egy újoncot sem. Úgy gondoltuk, hogy ezen a két sorsdöntő mérkőzésen hasznosabb, ha csak olyanok kapnak meghívót, akik már otthonosan mozognak a válogatott közegében, és esetleg már nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek, még akkor is, ha ebben a szezonban nincs olyan sok meccs a lábukban, tehát egyelőre nincsenek csúcsformában

indokolta döntését a szövetség honlapjának.

Kovács Tamás / MTI Nagy Zsolt 2022 novembere után léphet pályára ismét a nemzeti csapatban.

A csoportjában éllovas nemzeti csapat jövő szombaton (október 14-én) a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára a kvalifikációs sorozatban.

Nagyon jól tudjuk mindannyian, hogy Szerbiának rengeteg topjátékosa van. Biztosak vagyunk benne, hogy a szerb válogatott változtatni fog pár dolgon a belgrádi mérkőzéshez képest. (…) Nagyon jól ismerjük a szerb csapatot, és ők is nagyon jól ismernek minket, egy ilyen mérkőzésen pedig bármi előfordulhat

– mondta a kapitány, aki azzal folytatta, a litvánok elleni idegenbeli mérkőzés is nehéznek ígérkezik, eddig már Montenegró és Bulgária ellen is pontot szereztek, veszélyes ellenfél lesz. Főleg, hogy a magyar válogatottnak a győzelem a célja az egyenes ági kijutás miatt.

Will Palmer/Sportsphoto / Allstar via Getty Images

Marco Rossi kedden sajtótájékoztatót is tartott, ahol külön kitért Szoboszlai Dominikra – mint mondta, a válogatott szereplésre hajtó játékosok példát vehetnek a Liverpool labdarúgójáról, aki szorgalma, folyamatos munkája miatt jutott el odáig, ahol most tart. Újságírói kérdésre kifejtette, szerinte Szoboszlai akkor lehet még nagyobb név a nemzetközi futballban, ha több gólt szerez. Megjegyezte, ehhez minél többet kell kapura lőnie, és ő is ezt kéri tőle, akárcsak Jürgen Klopp vezetőedző a Liverpoolban.

A pályája éppen felfelé ível. Tisztában van azzal, mik a gyengeségei és folyamatosan dolgozik rajtuk. Ő egy igazi példakép, akit mindenkinek követnie kellene

– fűzte hozzá a szakember.

A férfi A-válogatott kerettagjai október 9-én, hétfőn találkoznak Telkiben. Mivel az első mérkőzés ezúttal csak szombaton lesz, így a csapatnak a szeptemberi összetartáshoz képest két nappal több ideje lesz felkészülni.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

Kapcsolódó
„A csapatom összeomlott, kinyírtak minket” – kirúgása óta nem beszélt az elnökkel a bepipult ajkai edző
Jeney Gyula lemondását nem fogadták el, inkább pár nappal később kirúgták.
Olvasói sztorik