Magyar foci

„A csapatom összeomlott, kinyírtak minket” – kirúgása óta nem beszélt az elnökkel a bepipult ajkai edző

Fcajka.hu
Fcajka.hu
Az előző szezonban a harmadik helyet szerezte meg az NB II-ben az Ajka futballcsapata, Ehhez képest a mostani idényben tíz fordulót követően öt pontjával mindössze az utolsó előtti helyen áll, a múlt szerdai, gyirmóti vereség után pedig menesztette Jeney Gyula edzőt is a klub.

A szakember a Csakfoci.hu portálnak azt mondta, már a felkészülési időszak alatt látszott, hogy baj lehet, mert bármilyen csapat ellen játszottak szinte minden támadásból gólt kaptak.

Szerinte a játékosait agyonnyomta a tavalyi jó eredmény, egyszerűen nem tudtak megfelelni annak, hogy minden héten nyerniük kell.

„Amikor jól ment, és mindenki gratulált, akkor is mondtam, hogy higgyétek el, ez nem úgy van, hogy én milyen jó vagyok. Egy-egy milliméteren múlt, hogy 1-2 meccs nem iksz lett a győzelmek helyett. Ha azokat nem nyerjük meg, akkor ötödikek vagy hatodikak vagyunk és nem bronzérmesek. Csak akkor egyszerűen jól jöttünk ki belőle.

De azt nem tudtuk kibekkelni, hogy ne beszéljenek rólunk és ne csodacsapatként hivatkozzanak ránk. Ezt a közeget ez a helyzet agyonnyomta.

A sorozatbeli vereségek után azt érezte, hogy valami megtört benne, és már nem érzi jól magam. A Siófok elleni vereséget követően jelezte Geri Gyula klubelnöknek, hogy a stáb még két meccsig kitart, aztán hozzanak egy edzőt.

„Abban maradtunk, hogy akkor visszaállunk a csapattal a Gyirmót és a BVSC elleni meccsen… Az elnök mondta is viccesen, hogy mondjak le a Gyirmót-meccs után, de ha megteszem, úgysem fogadja majd azt el. Az volt a terv, hogy a két meccset lehozzuk antifutballal, megpróbálok hat pontot szerezni és befejezem.”

Ezek után jött a Gyirmót-meccs, amelyen 1-0-ra vezettek, de emberhátrányba kerülve az ellenfél fordított.

„Teljesen belehaltam abba a meccsbe … Úgy éreztem magam a kispad előtt, mint egy megye II-es edző, kiabálnom kellett, hogy «rúgd el a labdát», «úristen, megúsztuk». Igazi antifutball volt” – mondta.

Egy megnyert meccs volt a részünkről a kiállításig. Persze egy piros lap után nem kell két perc alatt két gólt kapni. A csapatom összeomlott, nem volt meg a küzdőszellem és kinyírtak minket.

Az öltözőben aztán az elnök szembesítette azzal, hogy volt valamiféle ultimátum, amely alapján négy meccsen hét pontot kellett volna szereznie.

„Erről az ultimátumról én nem is tudtam. Nagyon kellemetlen helyzetbe hozott, mondtam is neki, hogy ez hogy van, hogy én felmondtam pár napja, erre most kirúg? Akkor miért nem fogadta el a lemondásomat? Brutális volt az a helyzet, tényleg vérig sértett. Mert mondhatta volna azt is a meccs után, hogy Gyula, este gyere fel az irodámba, és akkor ott elküld. Ehelyett amikor mindenki idegbeteg volt, az öltözőben a csapat előtt mondta, hogy ki vagyok rúgva.

Ott bepipultam, nagyon megsértődtem, azóta se beszéltünk, szerintem nem is fogunk. Pedig nagyon sokat köszönhetek az Ajkának, és főleg neki.

Az Ajka új trénere Schindler Szabolcs lett, aki a hétvégén a Csákvár otthonában ül le ismét a kispadra, azt követően, hogy a 2018/19-es idényben, a harmadosztályban bajnoki címig vezette az együttest a Nyugati csoportban. Eddig 35 tétmérkőzésen irányította az Ajkát, ezeken a találkozók 25 győzelem, hat döntetlen és négy vereség a mérlege. Új szerződése 2026. június 30-ig szól.

Kapcsolódó
Percek alatt összeomlott a csapat, kirúgták az NB II-es edzőt
Az Ajka 2-1-es vereséget szenvedett a Gyirmóttól, Jeney Gyula meg sem várta a lefújást.
Olvasói sztorik