Magyar foci

Révész Attila: Ha most kell kiesnünk, méltósággal tesszük

M4 Sport
M4 Sport

Játékra alkalmas állapotba került a kisvárdai labdarúgóstadion gyepszőnyege, így a csapat az OTP Bank Liga tizedik fordulójában, október 21-én újra – ebben a szezonban először – hazai pályán játszhat, írja az MTI.

Révész Attila sportigazgató hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, olyan mértékű volt a fertőzés, hogy elkerülhetetlenné vált a teljes talajcsere, de a kivitelező cég vállalta, hogy 21-én a – jelenleg sereghajtó – Kisvárda fogadhatja a Mezőkövesdet. A soron következő, kilencedik körben, pénteken a Puskás Akadémia FC vendége lesz a csapat.

A kisvárdaiak nyolc meccsen vannak túl a mostani idényben, az összeset idegenben játszották. Egy győzelem és egy döntetlen mellett hatszor veszítettek. Vasárnap a Fehérvár FC otthonában kaptak ki 3-1-re, de Révész elmondása szerint ezt a találkozót már csak azért játszották idegenben, mert a fű nem volt megfelelő erősségű a Várkerti Stadionban, ezért utókezeléseket végeznek rajta.

„Bízom benne, hogy a fűnek nem lesz maradandó károsodása azon a rengeteg mérkőzésen, ami hazai pályán vár ránk” – jegyezte meg. Hozzátette, hét pályájukat érintette a kékalga nevű bakteriális fertőzés, ezért mindet fel kellett újítani.

A sportigazgató szerint morálisan is megsínylette az együttes a folyamatos idegenbeli szereplést és az eredménytelenséget.

Amit látok a csapattól, az elkeserítő. Az elmúlt néhány mérkőzésnek a pontszámok mellett a csapat egysége is kárvallottja volt. Ha az élet ezt sodorta elénk, akkor ezzel kell megbirkóznunk. Ha most kell kiesnünk, akkor méltósággal fogjuk tenni, de addig is mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében

– nyilatkozta Révész, aki végül azt is elmondta, tavaly háttérbe vonult, és vannak ugyan egyeztetések, az első csapat mindennapjaiban nincs jelen, de ha úgy érzi, hogy bele kell avatkoznia az edzői stáb munkájába, akkor megteszi.

Kapcsolódó
A Vidi ellen nagyokat hibázó ZTE-kapus az NB III-as csapatban védett
Vezetőedzője szerint mentálisan megviselték az elmúlt hetek történései, a második csapathoz került.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik