Magyar foci

A DVTK után a Paks is megverte a Debrecent

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI

A Paks hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Debrecent az NB I második fordulóból elhalasztott, és szerdán pótolt mérkőzésén. A csapat ezzel pontszámban beérte a jelenleg az első helyen álló MTK-t és feljött a második helyre.

A hazaiak a 14. percben kerültek előnybe, amikor egy jobbról érkező beadást elnézett Varga, a labda átszállt fölötte, a mögötte érkező Windecker pedig a kapuba fejelt. Akadtak a Lokinak is lehetőségei, a legnagyobb talán a 60. percben volt, amikor Bárányhoz eljutott ugyan a labda, de ez annyira meglepte, hogy végül mellel vette célba a kaput, Szappanos könnyedén védett.

Szinte egyből jött a paksiak második gólja, Könyves kapott remek kiugratást, majd higgadtan lőtt a kapus lábai közt a hálóba.

Ezzel lényegében el is dőlt a meccs, a Debrecen a hétvégi, Diósgyőr elleni vereségét követően ezúttal is kikapott. A Paks közben az egyetlen a mezőnyben, amely hibátlan hazai pályán, háromból három győzelemnél tart Bognár György csapata, ráadásul gólt sem kapott még otthon. A Paks egyébként a Ferencváros elleni 6-1-es veresége óta már a negyedik meccsén (közte három bajnokin és egy kupameccsen) nem kapott gólt.

NB I, 2. forduló (pótolt mérkőzés)

Paksi FC-Debreceni VSC 2-0 (1-0)
Paks, 1890 néző, v: Bognár

Paks: Szappanos – Kinyik, Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Szabó J. – Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Horváth K., 82.), Silye (Osváth, 73.) – Haraszti (Hahn, 62.), Könyves (Böde, 62.)

DVSC: Milosevic – Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi (Baranyai, 89.) – Varga J. (Ojediran, 67.), Loncar – Bévárdi (Szécsi, 67.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 67.) – Bárány (Majdevac, 87.)

gólszerzők: Windecker (14.), Könyves (61.)

sárga lap: Kinyik (52.), Papp K. (69.), illetve Lagator (59.), Bárány (68.), Szécsi (77.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik