Magyar foci

A Fehérvár edzője szerint olyan volt a ZTE elleni meccs, mintha az egész világ ellen játszottak volna

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Vitatott kiállítással, kihagyott, majd visszafújt, és másodjára belőtt tizenegyessel, illetve 90+9. percben szerzett góllal tarkított meccsen játszott döntetlent egymással a Fehérvár és a ZTE az NB I 7. fordulójában.

A meccs után a Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak azt nyilatkozta, hogy a második félidő a legkaotikusabb játékrész volt edzői pályafutása során.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy emberhátrányban küzdöttek, harcoltak, mintha az egész világ ellen játszottunk volna. Ez a helyzet most. Próbáljuk azt a mentalitást meghonosítani, hogy minden labda számít. Hogy mindig nyerni kell.

A játékosok 3-3 után megkérdezték, hogy menjünk-e előre a negyedik gólért. Mondtam, hogy természetesen igen, hiszen a fehérvári szurkolók megérdemlik, hogy egy győztes csapatot lássanak. Ilyen elvek mentén igyekszünk dolgozni a mindennapokban – mondta az edző, hozzátéve, Fiola Attila kiállítása szerinte nem volt jogos, mert a videófelvétel megtekintése után az derült ki számára, hogy a válogatott védő nem ért az ellenfél lábához.

A Zalaegerszeget irányító Boér Gábor azon bosszankodott, hogy vezettek ugyan emberelőnyben 3-2-re, mégsem tudták lezárni a mérkőzést.

„Az egyéni hiba része a futballnak, de a mi csapatunk most ezeket nem bírta el. A csapat jórésze megmutatta a karakterét, ilyekor nem lehet ilyen dolgokat csinálni. Nem szeretnék most ennél mélyebb elemzésbe belemenni, nem is látunk mindent rendesen a padról, az elemzés után majd az öltözőben megbeszéljük, de történtek ma furcsa dolgok” – magyarázta Boér, aki azt is megemlítette, a meccsből a jó dolgokat akarja megtartani, és meg kell becsülniük az egy pontot is.

A Fehérvár 5 pontjával a 9. a tabellán, míg a 4 egységgel álló ZTE az utolsó. A meccsen – amelynek összefoglalóját itt lehet megnézni – ott volt a lelátón Máté Csaba, a Ferencváros korábbi edzője, és a Vidi, illetve a ZTE szereplését látva nem csodálkoznánk, ha a napokban kineveznék valamelyik csapat élére.

Olvasói sztorik