Magyar foci

Szürreális meccsen, a 99. percben szerzett góllal egyenlített a Vidi a ZTE ellen

fehervarfc.hu
fehervarfc.hu

A Fehérvár azt követően, hogy egy hete meglepetésre kiesett az NB III-as ESMTK ellen a kupából, majd lemondott a sportigazgató, Juhász Roland, a bajnokságban egy pontot szerzett a ZTE ellen. Bartosz Grzelak csapata kétszer is vezetett, de aztán fordított a Zalagerszeg, végül egy lehetetlen kapushibát követően alakult ki a 3-3-as végeredmény.

A mérkőzésen a Ferencváros első csapatánál leváltott Máté Csaba is ott volt, ami alighanem felerősíti a vele kapcsolatos pletykákat. A napokban ugyanis arról írt a hazai sportsajtó, hogy ő az egyik jelölt a Fehérvár kispadjára.

Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben a Vidi került előnybe, Kalmár szöglete utén csúsztatták meg a labdát, a hosszún érkező Karamoko pedig közelről, estében a kapuba továbbította azt. Jellemző volt a folytatás a mostani Fehérvárra, ugyanis rögtön a második félidő első percében kiegyenlített a ZTE, majd egy szólónál Serafimovnak kellett hősiesen védekeznie, hogy ne kerüljön hátrányba a hazai csapat.

A ZTE első gólja:

A fehérvári védekezés a továbbiakban is hajmeresztő hibákat mutatott be, a 60. percben ismét volt egy zalaegerszegi kiugrás, Szendrei lőtt volna, Fiola alighanem odalépett neki, így azonnal villant a Vidi csapatkapitányának a piros lap. Visszanézték az esetet, maradt a kiállítás, a szabadrúgásból Croizet a lécet találta el.

A 64. percben emberhátrányban is előnybe került a Fehérvár, Kalmár középre lőtt szabadrúgásánál Serafimov repült be középen, megzavarhatta a kapust, Senkót, a labda a kapuban kötött ki. Nem tartott sokáig az öröm, egy szöglet utáni fejessel kiegyenlített a ZTE. Később aztán videobíróval, kezezés miatt adtak egy tizenegyest a ZTE-nek, amit Tóth kivédett, de elmozdult a vonalról. A VAR jelzett, újrarúgatták, a kispadról frissen érkező Spoljaric pedig már nem hibázott. A vendégcsapat innentől kezdve emberelőnyben uralta a meccset (egy les miatt érvénytelenített gólt is szerzett), de aztán egy szögletnél Senkó kapus ahelyett, hogy megfogta volna a labdát, érthetetlen módon öklözte azt, pechjére, a Fehérvár csapott le a kipattanóra és Szabó megszerezte a 3-3-at jelentő gólt.

Kapcsolódó
Tényleg Garancsi István tulajdonos lenne a Fehérvár FC lejtmenetének az oka?
Pénteken a Fehérvár FC hivatalosan is elismerte azt, amit már mindenki tudott: Juhász Roland, a klub legutóbbi sportigazgatója a harmadosztályú ESMTK elleni kupakudarcot (1-0-s vereség) követő hétfőn benyújtotta a lemondását. A klubot 2007 óta tulajdonló Garancsi István csapata a sikereket hozó első évtized után, a 2018-as bajnoki cím óta egyre meredekebb lejtőre került.

NB I, 7. forduló

Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE TC 3-3 (1-0)
Sóstói Stadion, 2656 néző, v.: Vad II

 

Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati, 83.), Csongvai (Szabó L., 83.), Serafimov, Fiola, Gergényi – Katona (Christensen, 75.) , Flores (Schön, 83.), Kalmár – Karamoko (Spandler, 66.), Kodro

ZTE: Senkó – Várkonyi (Todoroski, 68.), Csóka D., Evangelu, Medgyes – Szendrei N., Szankovics, Mim (Spoljaric, 80.), Bedi (Meshack, 68.) – Croizet (Kovács B., 85.), Mance

gólszerző: Karamoko (34.), Kalmár (64.), Szabó L. (90+9.), illetve Croizet (47.), Evangelu (72.), Spoljaric (81. – 11-esből)

sárga lap: Fiola (43., 61.), Csongvai (61.), Kalmár (81.), Szabó L. (90+8.), illetve Medgyes (20.), Todoroski (90.)

kiállítva: Fiola (61.)

Olvasói sztorik