Magyar foci

Megújul a Szurkolói Klub, az MLSZ jogszabály-módosítással csapna le a jegyüzérekre

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfő este közlemény adott ki, amelyben arról írt, hogy a közeljövőben megújul a Szurkolói Klubja és a szervezet jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.

Múlt pénteken kevesebb, mint három óra elkapkodták a jegyeket a Magyarország-Szerbia Európa-bajnoki selejtezőre, így a futballválogatott telt ház előtt vívja soron következő, október 14-i mérkőzését. Ugyanakkor az internetes fórumokon egyre több panasz érkezett, miszerint a belépők egy része jegyüzérekhez került, akik nagyon komoly haszonnal szeretnének túladni rajtuk.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajnálatát fejezi ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a válogatott soron következő mérkőzésére, és mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.

Valamennyi értékesített jegy névre szóló, azokat átírni szabályosan csak a jegyértékesítési szabályokban foglaltak betartásával lehet. Az MLSZ jegyértékesítési és névátírási szabályait betartó vásárlók biztonságosan tudnak hozzájutni a belépőkhöz. Az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát” – írta közleményében a szövetség.

Hozzátette, nem javasolja a szurkolóknak, hogy bármilyen, a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásároljanak jegyet, mert ez növeli a visszaélések, csalások kockázatát.

„Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba. Az ilyen jeggyel üzletelő eladók és a belépőket megvásárlók egyaránt felelősek a jelenség létezéséért. A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése (hamis jegy, több személy számára értékesített egyazon jegy stb.) hatósági eljárást vonhat maga után. Ha az MLSZ be tudta/tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz” – olvasható.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt is közölte, hogy Szurkolói Klubja a közeljövőben megújul: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogják a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.

Kapcsolódó
Kevesebb mint három óra elkapkodták a jegyeket a szerbek elleni Eb-selejtezőre
Igaz, a korábban megváltott bérletek miatt alacsonyabb volt a megvásárolható jegyek száma.
Olvasói sztorik