Magyar foci

Lisztes elintézte, Stankovic a bajnokságban is győzelemmel kezdett

M4 Sport / Facebook
M4 Sport / Facebook

A Magyar Kupa és a Konferencia Liga után az első NB I-es mérkőzését is megnyerte a Ferencváros Dejan Stankovic vezetésével. A Fradi 1-0-ra győzött otthon a Kisvárda ellen.

Ugyan az első nagyobb helyzete a vendégcsapatnak volt, a folytatásban a Ferencváros helyezte nyomás alá ellenfelét, ugyanakkor ziccerig nem jutottak a hazaiak. A 45. percben egy szöglet ugyanakkor meghozta a hazai előnyt, a középre ívelt labdát Lisztes Krisztián fejelte a kapuba.

Sokáig szinte semmi nem történt, mígnem a 75. percben a Kisvárda gólhelyzetbe került a jobbról betett labdát Ilievski egyből kapura lőtte, de Dibusz a léc segítségével óriásit védett. Az FTC végül megnyerte 1-0-ra a meccset, és két pontra megközelítette az élen álló MTK-t úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Kapcsolódó
Szürreális meccsen, a 99. percben szerzett góllal egyenlített a Vidi a ZTE ellen
A zalaegerszegiek kapusa, Senkó Zsombor óriásit hibázott a végén, ez a csapata két pontjába került.

NB I, 7. forduló

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Bogár

 

FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez – Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) – Lisztes (Botka, 59.), Varga B. (Pesic, 64.), Marquinhos

Kisvárda: Petkovic – Stefan (Navratil, a szünetben), Kovacic, Jovic, Lippai, Körmendi (Vida, a szünetben) – Melnyik, Cipetic, Makowski (Camaj, a szünetben) – Czékus (Ilievski, 64.), Mesanovic (Balogh, 77.)

 

gólszerző: Lisztes (44.)

sárga lap: Sigér (69.), Botka (86.), illetve Cipetic (56.), Ilievski (77.), Melnyik (83.), Lippai (84.), Kovacic (91.)

Olvasói sztorik