Magyar foci

A Vidi edzője a kiesésről: Szégyellnünk kell magunkat a teljesítményünk után

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A forduló meglepetését okozta a harmadosztályú ESMTK, miután szombaton 1-0-ra legyőzte és kiejtette az élvonalbeli Fehérvár FC-t a MOL Magyar Kupából.

Nem volt elragadtatva a látottaktól Bartosz Grzelak, a Vidi vezetőedzője, aki a klub honlapján foglalta össze gondolatait.

„Az első félidő olyan volt, mint egy tipikus kupamérkőzés, majd a második játékrészben átvettük a kezdeményezést, azonban az ellenfelünk folyamatosan veszélyes volt a kontratámadásokban, erről beszéltünk előzetesen is a csapattal. Apróságokon dől el egy mérkőzés, voltak helyzeteink, amiket értékesítenünk kellett volna, de nem sikerült. Az első félidőben, főleg az első 15 percben többségében nem mi jöttünk ki győztesen a párharcokból, és ha az ellenfél éhes és megnyeri az első, a második, a harmadik párharcot, az nagy nehézségeket okoz egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. Beszéltünk erről a félidőben, sikerült is változtatnunk kicsit, de a végén nem voltunk elég jók.

Szégyellnünk kell magunkat a mai teljesítményünk után, ez nem volt elég. Mostantól előre kell néznünk és a következő meccsre kell koncentrálnunk

mondta Grzelak.

Tóth Balázs, a csapat kapusa is nyilatkozott, szerinte a helyzetkihasználáson ment el a mérkőzés.

„A legnagyobb baj az volt, hogy kihagytuk a helyzeteinket. Nagyon sok volt a második félidőben, négyet-ötöt is rúghattunk volna, de a gólvonalról is kihagytuk. Nehéz mit mondani, ez egy óriási csalódás számunkra, nem tudok magyarázatot találni erre az eredményre. Megértjük a szurkolók csalódottságát, hiszen több órákat utaznak miattunk a mérkőzésekre, és nem tudjuk őket boldoggá tenni – ez most kötelező lett volna, de mostantól a bajnokságban kell javítanunk, össze kell szednünk magunkat.”

Nem csak a Fehérvár vérzett el az első kupameccsén az élvonalbeli csapatok közül egyébként, a Mezőkövesd 1-0-ra kikapott az NB II-es Ajka ellen.

Kapcsolódó
NB III-as csapat ejtette ki a Fehérvárt a kupából
A címvédő ZTE négy góllal nyert, a DVSC 88. perces góllal úszta meg a hosszabbítást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik