Magyar foci

Marco Rossi egy biztos kezdőt megnevezett, így állhat ki a csapat a csehek ellen

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember 59. születésnapján Telkiben, a nemzeti csapat edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy folyamatosan kapcsolatban van a klubokkal, amelyek ha elengedik a válogatottba a játékosokat, akkor onnantól kezdve a szakmai stáb döntése, hogy pályára lépnek-e vagy sem.

Megértem, hogy a szurkolókat érdekli, Szoboszlai Dominik játszik-e. A Liverpoolban négy meccsen lépett pályára úgy, hogy le sem cserélték, nem látom annak akadályát, hogy a válogatottban csapatkapitányként ne így legyen vele.

Persze dönthetek másképp, de hangsúlyozom, a válogatottnál nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés, mi egy csapatot építünk fel nemcsak a jelen, hanem a jövő számára is. Minden egyes alkalommal Magyarországot képviseljük, mindig igyekszünk a lehető leginkább versenyképes csapatot a pályára küldeni” – nyilatkozott Marco Rossi.

A tréner hozzátette, nem tervez jelentős változtatásokat az elmúlt időszakban pályára lépő kezdőcsapatban, azt el is árulta, hogy a kapuban ezúttal is Dibusz Dénes kezd majd.

Marco Rossi megjegyezte: ahogyan Belgrádban Kata Mihály pályára küldésével tette, úgy elképzelhető, hogy a Puskás Arénában is avat majd újoncot, persze ennek megvannak a feltételei.

A várható kezdőcsapat az MTI szerint

Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám

A játékosokat a sajtótájékoztatón Lang Ádám képviselte, aki két nappal ezelőtt, Belgrádban a győztes gólt készítette elő Willi Orbán találata előtt. A csehek elleni összecsapással kapcsolatban a futballista elmondta, ugyan felkészülési mérkőzésről van szó, de nem szeretnék megszakítani jó sorozatukat, ezért ugyanolyan komolyan és nagy elánnal készülnek a találkozóra, mint bármelyik másik tétmeccsre.

„Ahogyan évek óta mindig, nagyszerű a hangulat a csapatnál, persze a munkát ugyanúgy beletesszük, ez pedig az eredményekben meg is mutatkozik.

Marco Rossi érkezése egy olyan pozitív mentalitást hozott a válogatotthoz, aminek köszönhetően elkezdtünk bízni magunkban,

és egy olyan közösség alakult ki, ahol mindenki számíthat a másikra, hiszen lehet, hogy egy hiba után a következő pillanatban már az az ember segíthet a csapaton” – jellemezte a Rossi-érában kialakult hangulatot Lang Ádám.

A magyar válogatott féltávnál 10 pontot szerezve Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, vasárnap hazai pályán, a Puskás Arénában Csehországgal játszik felkészülési mérkőzést. A 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó
„Ilyen véletlenszerű gólokat még életemben nem láttam” – nem tudják túltenni magukat Szerbiában a magyarok elleni vereségen
Elment a világ a szerb labdarúgó-válogatott mellett, kérdés, hogy sikerül-e még időben eszmélniük.
Olvasói sztorik