Magyar foci

Sallói: Sokkal több az Insta-sztár, de az igazi karakterek hiányoznak

M4 Sport
M4 Sport

Sallói István, az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának sportigazgatója szerint egyre kevesebb a vezéregyéniség, az erős karakter a sportágban.

A Magyar Kupa-győztes csapatnál nagy volt a játékosmozgás az átigazolási szezonban, Sallói szerint azért,

mert a ZTE nincs az MLSZ által meghatározott kiemelt akadémiai bázisok között, ezért a futballisták eladásából jut pénzügyi forráshoz.

A klub már korábban erre specializálódott – nyilatkozott Sallói az M4 Sportnak, jelezve, ezért meglepte a szurkolók elégedetlensége. A sportvezető kiemelte, nagyjából másfél milliárd forint körül van a ZTE költségvetése.

Sallói hozzátette, komoly probléma a világ labdarúgásában, hogy egyre kevesebb a meghatározó, karakteres játékos.

Sokkal több az instasztár és a különböző egyéb külsőségekben megnyilvánuló sztárallűr, de az igazi karakterek hiányoznak. Mi szerettünk volna ilyen játékost hozni, és Yohan Croizet például ebbe a kategóriába tartozik

– mondta Sallói. Kiemelte, hogy a korábban Újpesten is megfordult francia középpályás szerződtetése kockázatos vállalás, mivel nemrég komoly térdsérülése volt, viszont olyan személyiséget és tudást visz az öltözőbe, ami nagyon fontos a csapatnak.

A csapat teljesítményéről úgy vélekedett, olyan peches periódusban van, amikor „a mi hibáinkat azonnal megbünteti az ellenfél”. A ZTE hat meccsen három pontot gyűjtött és az utolsó előtti helyen áll.

„Fizikálisan rendben vagyunk és bízunk abban, hogy az erősítésekkel a stabilitás hátul és a hatékonyság elöl javulni fog, és akkor az eredeti célkitűzést szem előtt tartva az első hatban végezhetünk” – mondta Sallói István.

Olvasói sztorik