Magyar foci

„Ébredjetek fel a kómából!” – a szerb lapok nem kímélték a magyarok ellen elbukott válogatottat

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Azok után, hogy két győzelemmel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezőket a szerb labdarúgó-válogatott, a bulgáriai 1-1-es döntetlen után csütörtökön, hazai pályán 2-1-re kikapott Magyarországtól. Dragan Stojkovic szövetségi kapitány szerint nem érdemeltek vereséget, a helyi lapok azonban ébresztőt fújtak a csapatnak.

Stojkovic kapitány a Vecernje novostinak elárulta, nem számított a vereségre, de miután megtörtént, el kell fogadnia a csapatnak.

„Ez nem a világ vége. Véleményem szerint váratlan volt a vereség, nem érdemeltük meg. Mindent megtettünk a gólért. Kitűnően kezdtünk, megszereztük a vezetést, volt pár lehetőségünk a második találatra, majd érthetetlen módon két elpattant labdából a rivális szerzett vezetést. Ettől függetlenül szerintem a második játékrészben jól reagáltunk, de a labda egyszerűen nem akart bemenni a hálóba, a magyar kapus pedig remekelt.”

A Telegraf azt emelte, ki, hogy Stojkovic kapitány a vereség után az öltözőbe rohant egyből, a lap ebből azt szűrte le, hogy nem tűnt elégedettnek.

A Kurir szerint a briliáns érzéstől a kétségbeesésig csak két perc kellett, a cikk címe szerint

a csodálatos Dibusz mindent kivédett és nagy győzelmet hozott a magyaroknak.

A Blic kemény kommentárban feszült neki a válogatottnak, a portál azt írta, egy olyan időszakban, amikor a férfi kosarasok vb-elődöntőben járnak és ezzel olimpiai kvalifikációt szereztek, a női röplabdázók Eb-ezüstöt nyertek, Novak Djokovic pedig elődöntős a US Openen, akkor a labdarúgók miért gyengélkednek.

„Igaz, hogy két csapat megy tovább, az is igaz, hogy jelenleg a második helyen állunk, igaz, hogy van még négy meccsünk a selejtező végéig, de az is igaz – sőt szerintem a legigazabb –, hogy a futballistáink nem néznek ki jól. Sem a pályán, sem a tekintetüket látva” – olvasható.

A lap szerint vasárnap nyerni kell idegenben a litvánok ellen, mert muszáj javítani a mérlegen.

„Bevallom, nem világos, hogy mi történik. Futballistáink jó klubokban, színvonalas bajnokságokban játszanak, van, aki csillagászati összegért szerződött új csapatba, a pálya széléről mindenki dicséri őket. Mégis mintha mesterséges kómában lennének, nincs izzás, nincs parázs, nincs tűz a lábakban.”

Az írás kemény mondatokkal zárult:

Ébredjetek fel a kómából! Nekünk nincsenek acélból az idegeink.

Kapcsolódó
Szerb lap a magyarokról: A diadal megünnepelhető, de tisztelni kell a házigazdát
Az Informer kiakadt az Eb-selejtezőt követően a magyarok dáridózásától.
Olvasói sztorik