Magyar foci

Kirúgta Urbán Flóriánt a BVSC

bvsc.hu
bvsc.hu

Menesztették posztjáról Urbán Flóriánt, a labdarúgó NB II-ben szereplő BVSC-Zugló vezetőedzőjét.

A klub keddi közleménye szerint az 55 éves szakember utódjának kinevezéséig Kincses Ádám és Dudás János vezeti az edzéseket.

A 40-szeres válogatott Urbán tavaly nyáron vette át az akkor még harmadosztályú zuglói együttes irányítását, veretlenül lett bajnok az NB III Keleti csoportjában, majd sikerrel vette a Szentlőrinc elleni osztályozót. Az NB II mostani kiírásában azonban hét forduló alatt csak öt pontot gyűjtött a BVSC, amely a kieső, 16. helyen áll.

A BVSC nagy utat tett meg, 2013-ban még a budapesti IV. osztályban szerepelt, onnan verekedte fel magát. Az előző szezonban megnyerte az NB III. keleti csoportját, de az átszervezés miatt nem jutott fel automatikusan, osztályozót kellett játszania, ahol a Szentlőrincet múlta felül. A szezonrajt előtti napokban jelentették be, hogy új szponzor támogatásával a másodosztályú szerepléshez szükséges anyagi biztonság adott lesz. A másodosztályú szezon még jól indult, mert a Haladás legyőzésével kezdett a csapat, azóta viszont hat meccse nyeretlen, és ugyan épp az utóbbi két meccsén játszott döntetlent, mégis leváltották Urbánt.

Kapcsolódó
A Hali legyőzésével rúgta rá az ajtót az NB II-re Urbán Flórián BVSC-je
Huszonkét év után játszott ismét másodosztályú bajnokit a BVSC, rögtön meg is nyerte.
Olvasói sztorik