Magyar foci

A Hali legyőzésével rúgta rá az ajtót az NB II-re Urbán Flórián BVSC-je

M4 Sport
M4 Sport

22 év után tért vissza a másodosztályba a BVSC labdarúgócsapata, amely rögtön győzelemmel kezdett, Urbán Flórián csapata 1-0-ra győzte le otthon a Szombathelyi Haladást. Pedig a vendégcsapat 0-0-s állásnál tizenegyest rúghatott az 59. percben, de Csernik lövése a keresztlécen csattant.

A 82. percben egy csereember, Vernes Richárd döntötte el a meccset, egy rossz kapuskirúgás után támadott vissza a BVSC, Vernes pedig az eldőlő kapus fölött a léc alá lőtt.

A BVSC nagy utat tett meg, 2013-ban még a budapesti IV. osztályban szerepelt, onnan verekedte fel magát. Az előző szezonban megnyerte az NB III. keleti csoportját, de az átszervezés miatt nem jutott fel automatikusan, osztályozót kellett játszania, ahol a Szentlőrincet múlta felül. A szezonrajt előtti napokban jelentették be, hogy új szponzor támogatásával a másodosztályú szerepléshez szükséges anyagi biztonság adott lesz.

Ebben a szezonban kettővel csökkent a létszám, 18 csapat alkotja az NB II-t, de tovább szűkül majd a mezőny, így a két feljutó mellett négy csapat is kiesik majd az idény végén.

NB II, 1. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC-BFC Siófok 2-0 (1-0)
gól: Nagy D. (25.), Géresi (52.)

BVSC-Zugló – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
gól: Vernes (82.)

Gyirmót FC Győr-ETO FC Győr 2-3 (0-2)
gól: Soltész (57.), Adamcsek (71.), illetve Huszár (32.), Vingler (41.), Bumba (54.)

Olvasói sztorik