Magyar foci

Az Újpest kései góllal nyert és a tabella élére ugrott

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Az Újpest FC péntek este 3-2-re verte a Kisvárda együttesét az NB I hatodik fordulójának nyitómeccsén.

Jasmin Mesanovic már a hatodik percben vezetést szerzett, ekkor a bal szélen kapott egy labdát, amit megtolt befelé, majd bebombázta a hosszú fölső sarokba. Az Újpest végig irányította ezt a mérkőzést, sokszor letámadta ellenfelét, amivel nem tudott mit kezdeni a Kisvárda, végül pedig ez hozta meg az egyenlítést is. Csoboth Kevin addig szorongatta Milos Spasicot, labdát szerzett és Matija Ljujic elé sarkazott, aki nem hibázott a kapuval szemben.

Térfélcsere után is a hazaiak domináltak, egy rövid felszabadítás után Lirim Kastrati ívelt a védők mögé, Peter Ambrose pedig úgy tette bele a lábát, hogy a jobb alsó sarokban kötött ki a labda. Egy szabadrúgás után Aleksandar Jovicic fejelt remekül az újpesti kapu jobb oldalába, de még ez sem volt elég a pontszerzéshez a vendégeknek. A lila-fehérek új szerzeménye, Tajti Mátyás adott be egy szögletet, amit csúnyán elnézett Danijel Petkovic kapus. Vincent Onovo így lefejelhette a labdát, az érkező Heinz Mörschel pedig a kapuba kotorta.

A mérkőzésen több 2-3 percig húzódó videózás is volt, így 14 perces hosszabbítás mellett döntött a játékvezető. Ebben 1-2 veszélyes várdai beadáson és egy elpepecselt újpesti kontrán kívül semmi sem történt, így a lila-fehérek nyertek és 11 ponttal ideiglenesen a tabella élére álltak.

Olvasói sztorik