Magyar foci

Máté Csaba: Csattanós válasz a csoportunk azoknak, akik szerint ez egy gyengébb sorozat

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Péntek délután kisorsolták az európai Konferencia Liga csoportjait, amely során a Ferencváros összekerült a Serie A-ban szereplő Fiorentinával, a belga Genkkel és a szerb Cukarickivel.

A Genknek komoly tapasztalata van a Bajnokok Ligájában is, míg az olasz csapat egy topligában szerepel, így aztán joggal érezhetik úgy a zöld-fehérek, hogy a lehetőségekhez képest nagyon erős csoportba kerültek. A Fradi élére ideiglenesen kinevezett Máté Csaba is úgy ítélte, ebből a négyesből komoly kihívás lesz továbbjutnu.

Könnyebb csoport biztosan lehetett volna. Ez csattanós válasz azoknak, akik úgy vágtak neki a Konferencia Ligának, hogy ezt egy gyengébb sorozatnak gondolták. A tavalyi döntősről van szó, természetesen minden tiszteletet megérdemelnek. Olasz csapat, így nagyjából tudom, mi vár ránk.

Idény elején járunk, az idézőjeles nagy csapatoknak is meggyűlik a baja a kisebbekkel. Mindenkinek nehéz beindítania a szezont. Innentől szerintem egy teljesen más arcukat fogják mutatni”

mondta Máté Csaba az M1-nek adott interjúban.

A Genkkel kapcsolatban személyes élményei is vannak Máté Csabának, mivel játékosként nyolc évet játszott Belgiumban, emellett pedig a csapat tagja az a Joseph Paintsil, aki korábban a Fradiban is villogott. A Cukaricki elleni felkészülésben a Fradi balkáni játékosai segítenek majd, de két kőkemény meccsre számít az FTC megbízott edzője. „Siker lenne, ha az első két hely valamelyikét megszereznénk” – összegzett Máté Csaba.

„Első ránézésre nem lesz könnyű helytállni ebben a nagyon erős négyesben, de megpróbálunk mindent beleadni… A Fiorentina az egyik legnagyobb név volt az egész harminckettes mezőnyben, sikerült belehúznunk. Az olasz sztárcsapatnak örülök is, meg nem is, hiszen nagy klub ellen mindig jó futballozni, alighanem emlékezetes két kilencven perc vár ránk ellenük. Ám miután a konkrét célunk egyértelműen a továbbjutás kiharcolása a csoportból, így a Fiorentina helyett kaphattunk volna könnyebb riválist is a második a kalapból. Sebaj, megvannak a céljaink, és immár tudjuk, mely együttesek ellen kell felkészülnünk”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Varga Barnabás, a Fradi csatára.

Szintén örült az olasz ellenfélnek Cristian Ramírez, a csapat hátvdéje is, mivel elmondása szerint a kemény mérkőzéseket élvezi leginkább.

„Kifejezetten örülök ennek a csoportnak. Kőkemény, de izgalmas mérkőzések várnak ránk, és tudjuk, mit szeretnénk elérni. A magam részéről a kemény riválisok ellenére is a csoport első helyét tűzöm ki magunk elé célként, ki ne szeretne a legjobb lenni, az élen végezni?!

Kifejezetten tetszik a csoportunk, és nem tennék különbséget a Fiorentina vagy éppen a Genk és a Cukaricki elleni meccsek között. Minden találkozót ugyanolyan izgatottsággal várok. A Fiorentina nagy név, a Genknek pedig azért örülök, mert a belga csapatban játszik az egyik jó barátom, az ugyancsak ecuadori Angelo Preciado, jó lesz vele találkozni.

Kapcsolódó
EKL-sorsolás: A Fradi kőkemény csoportba került
Az UEFA pénteken Monacóban rendezte meg az európai Konferencia Liga sorsolását.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik