Magyar foci

Egy helyzetből egyet belőtt a Hamrun, de így is nyert hazai pályán a Fradi

MTI/EPA/Domenic Aquilina
MTI/EPA/Domenic Aquilina

A Ferencváros csütörtök este 2-1-re legyőzte a máltai Hamrun Spartanst, ezzel könnyedén továbbjutott az európai Konferencia Liga selejtezőinek harmadik körében.

Kicsit belealudt a meccsbe az alaposan felforgatott kezdőcsapattal kiálló Fradi, ezt a vendégek öt percen belül kihasználták. Wingo és Sigér nem értette meg egymást a jobb szélen, Luke Montebello pedig egy csel után be tudta adni a labdát, amit Joseph Mbong közelről a hálóba lőtt.

Hatalmas ferencvárosi labdabirtoklási fölény alakult ki, a máltaiak többször nem is lőttek kapura az első félidőben, viszont rengeteget húzták az időt. Ennek ellenére nem húzták ki az első 45 percet kapott gól nélkül, Varga Barnabás kapott egy labdák mögé ívelt labdát, amit úgy adott be a hosszún álló Adama Traorénak, hogy csak az üres kapuba kellett bólintani.

Térfélcsere után sem változott a helyzet, sokat birtokolta a labdát a Fradi, de a helyzeteibe rendre hiba csúszott. Egy kezezés miatt kaphattak volna büntetőt a zöld-fehérek, ám az EKL-ben nincs videobíró, csak a selejtezők rájátszásában, így ez elmaradt. Sokáig úgy tűnt, marad a döntetlen, de a becserélt Marquinhos nyolc perc alatt váratlant húzott, az alapvonalon megverte ellenfelét egy az egyben és úgy tette középre a labdát, hogy Vargának csak bele kellett tennie a lábát.

További helyzetei is adódtak a Ferencvárosnak, de újabb gól nem jött össze. Mivel a máltaiak csak egy pocsék távoli lövést eresztett el, maradt a 2-1-es végeredmény, így a Fradi 8-2-re nyerte a párharcot.

Olvasói sztorik