Magyar foci

Csak magyarokkal nem biztos, hogy feljutna az ETO az NB I-be, ezért mondtak le Győrben több százmillió forintról

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A tulajdonos, Világi Oszkár szerint a klubnak az élvonalban a helye, de akkor sem esnek kétségbe, ha most még nem sikerülne kiharcolni az NB I-es tagságot.

Hosszú út áll még az ETO előtt, így Világi Oszkár arról még nem szeretne beszélni, hogy a jövőben a győri lehet-e az egyik olyan klub, amely Orbán Viktor miniszterelnök várakozásainak megfelelően fel tud nőni a Ferencváros mellé és nemzetközi szinten is szállíthat eredményeket. Azt viszont kijelentette, hogy a csapatnak az NB I-ben van a helye, ezért is hozták meg azt a döntést, hogy lemondanak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott több százmilliós támogatásról azzal, hogy külföldi játékosokat is alkalmaznak.

Tudtuk, ha betartjuk az MLSZ szabályát és csak magyar játékosokra támaszkodunk, nehezen tudnánk összehozni egy feljutásra esélyes csapatot. Az előző szezon bebizonyította, hogy rengeteg fiatal tehetségünk van, ugyanakkor csak velük nem érhető el az NB I.

Olyan kipróbált légiósokat szerződtettünk, akikről tudjuk, hogy mire képesek és nem a saját ambíciójuk a legfontosabb, nem telepednek rá a csapatra, hanem a klub érdekeit helyezik előtérbe” – mondta a csakfoci.hu-nak adott nyilatkozatában a dunaszerdahelyi DAC-ot is tulajdonló Világi Oszkár, aki azzal folytatta, nem igaz, hogy a külföldiek drágábbak lennének, vagy többet keresnének a magyaroknál. Nőtt a költségvetésük ugyan, de nem számottevően, de nem számszerűsítette a büdzsét.

A Vasast és a Szegedet látja a legnagyobb ellenfélnek, míg az NB I-ből kieső Honvédtől egyelőre nem tudja, mire számítson. Az NB II-t darálónak tartja, és úgy véli, áprilisban sem lehet majd tudni, kik lesznek a biztos feljutók.

Jó úton járunk, azzal az akadémiai háttérrel, amivel rendelkezünk, kiegészülve a rutinosabb játékosokkal ütőképes csapatunk lehet. Óriási hendikep azonban, hogy a stadionunk már messze nem számít modernnek, fejleszteni kell az infrastruktúrát is, hiszen amíg Dunaszerdahelyen az akadémiánkon van tizenhárom edzőpályánk, Győrben csak öt.

Bár a tavasz nem sikerült valami fényesen, él a bizalom a spanyol vezetőedző, Antonio Munoz irányába, és megerősítették a nyáron a szakmai stábot, baszk másodedző és szerb tanácsadó (a 70 éves Slavoljub Muslin, aki 2018-ban kivezette a szerb válogatottat a vébére) is érkezett. Úgy lettek kialakítva a körülmények, hogy jövő ilyenkor már az NB I-ben szerepeljen a csapat, hogy minél hamarabb megkezdhesse a felzárkózást az élcsapatokra az ETO.

Mivel hosszú távra tervezünk, ezért nem fogunk kétségbeesni, ha esetleg nem sikerül. A csapat kész, nem akarom elengedni a fél keretet akkor sem, ha feljutunk az NB I-be, így ugyanis könnyebben fogjuk abszolválni az osztályváltást

– mondta azzal kapcsolatban, ha esetleg nem sikerült kiharcolni a feljutást.

2022 februárjában jelentették be, hogy Világi Oszkár lesz a Győr új tulajdonosa. A négyszeres magyar bajnok klub 2014/15-ös szezonban szerepelt legutóbb az NB I-ben, ám a Questor Csoport csődje miatt nem tudta teljesíteni a licence-feltételeket, így aztán a harmadosztályba került. Onnan csak második nekifutásra jött össze az osztályváltás, 2017 óta az NB II-ben szerepel a Győr, amely az előző szezonban a 13. helyen zárt. A mostani idényt viszont három győzelemmel kezdte, az egyedüli hibátlan csapat a mezőnyben a 18 csapatos mezőnyben.

Kapcsolódó
A 17 éves csatár panenkázva lőtte tovább csapatát a BL-ben
Nem izgulta túl a tizenegyespárbajt az FC Köbenhavn svéd tehetsége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik