Magyar foci

A ZTE berúgta, az MTK kihagyta a büntetőjét

A Zalaegerszeg hazai pályán 2-1-re legyőzte az MTK csapatát vasárnap az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Őrült tempóban indult a meccs, hiszen Sajbán Máté már a 4. percben kapuba passzolta Eduvie Ikoba jobb szélről középre gurított labdáját. Úgy tűnt, azonnal jön is rá a válasz, mert Kata Mihályt felvágta Olekszandr Szafronov az ötös jobb sarka előtt másfél perccel később. A megítélt tizenegyest viszont Nemanja Antonov léc fölé bombázta.

Végül összejött az egyenlítés, miután egy szép akció végén Bognár István a középen érkező Németh Krisztiánnak passzolt, a 37-szeres válogatott csatár pedig nem hibázott. Szünetre mégis zalaegerszegi előnnyel vonultak a csapatok, miután Hej Viktor kezét érintette a labda és tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Tajti Mátyás ezt a büntetőt nagyon magabiztosan értékesítette.

Második félidőben próbált nyomni az MTK, de nagyon sokszor ápolás miatt állt a játék, ami nem segítette a vendégek támadásait. Az ápolások azonban legtöbbször teljesen indokoltak voltak, egy egészen hosszú kényszerszünet is akadt, amikor Zsóri Dániel Gyurján Márton kapussal ütközött és véletlenül a szemébe nyúlt. Végül nem is tudta folytatni a találkozót a ZTE játékosa, de a helyére érkező Senkó Zsombor két nagy védéssel is hozzájárult ahhoz, hogy a 99 percig tartó mérkőzésen már ne essen több MTK gól.

Ez volt a forduló első mérkőzése, amelyen hatnál kevesebb gól született, de így is jutott bele izgalom. A forduló hétfőn Kecskemét-Kisvárda mérkőzéssel zárul.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik