Magyar foci

Hornyák Zsolt: Lezártnak tűnt a meccs, az a baj, hogy a játékosok is elhitték

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az Újpest FC pénteken fordulatos mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent a Puskás Akadémia vendégeként.

Az első félidőben a felcsútiaknak jött ki jobban a lépés, három gólt is lőttek, Hornyák Zsolt vezetőedző szerint pedig ekkor kellett volna lezárni a találkozót.

Az első félidőben jól játszottunk, 4-1-re is vezethettünk volna, Marius Corbu lezárhatta volna ekkor a meccset. De így is lezártnak tűnt, az a baj, hogy a játékosok is elhitték ezt, pedig figyelmeztettük őket, hogy az Újpest ne vezessen veszélyes támadásokat. Nem akarok a VAR-ítélettel foglalkozni, nem az döntött, nem szabad elveszíteni a győzelmet 3-1-ről, rá kellett volna rúgni még egy gólt korábban. Kicsit hiányérzetem van az első félidő után

– idézte a hazai edző mérkőzés utáni nyilatkozatát a Csakfoci.

Nebojsa Vignjevic, a lila-fehérek vezetőedzője szintén elismerte, hogy az első 45 perc a Puskás Akadémiáé volt, amit azzal magyarázott, hogy dekoncentrált, fáradt volt fejben a csapata. Ugyan indokot nem talált rá, a második félidei produkcióval már elégedett volt.

„A második félidőt sokkal jobban kezdtük, az a bizonyos karakter, tartás kijött a csapatból, elkezdtünk jobban nyomni, jobban erőltetni a játékot. Nem véletlenül született meg már a 46. percben a második gólunk. Mindenképpen arra volt szükség, hogy a játékosok játékfilozófiája megváltozzon, hiszen nem játszhattunk úgy a másodikban, ahogy az elsőben. Összegezve elégedettnek kell lennem az egy ponttal, hiszen a Puskás Akadémia nagyon jó csapat.”

Az OTP Bank Liga második fordulója hétvégén folytatódik, szombaton a Diósgyőr Mezőkövesdre látogat, majd vasárnap Fehérvár-Ferencváros és Zalaegerszeg-MTK mérkőzéseket rendeznek. A forduló hétfő este a Kecskemét-Kisvárda találkozóval zárul.

Kapcsolódó
Az atlétikai világbajnokság kabaláját a rendezők dobták ki Felcsúton
Másfél percig tartott Youhuu vendégszereplése.
Olvasói sztorik