Magyar foci

Felcsúton lőtt mesterhármast a középpályás, akiről fél éve lemondott az Újpest

ujpestfc.hu
ujpestfc.hu

Az Újpest FC pénteken fordulatos mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent a Puskás Akadémia vendégeként.

Egyértelműen a hazaiaké volt az első félidő, Lamin Colley pedig egy kontra végén benyargalt a tizenhatoson belülre és a kapuba gurított. Megpróbált váltani az Újpest, de végül szerencsével egyenlített, mert Szolnoki Roland ellenfele lábát találta el egy felszabadítási kísérletnél. Matija Ljujic ezt higgadtan begurította.

Percekkel később jött az újabb fordulat, a vendégek védelme sok bizonytalankodással hagyta ellenfelét újra helyzetbe kerülni, Colley pedig belőtte az adódó lehetőséget. Még a szünet előtt Jonathan Levi is lőtt egy bődületesen nagy gólt.

Szünetben kettőt cserélt Nebojsa Vignjevic, közülük Heinz Mörschel vált be jobban, ugyanis egy perc alatt kiosztott egy gólpasszt Ljujicnak. A szerb még egy hatalmas lehetőséghez jutott, a 63. percben George Ganea kapott nagy passzt, amire jó ütemben érkezett Ljujic és okosan a hálóba lőtt.

Matija Ljujic ezzel mesterhármast lőtt, pedig 2022 szeptemberében a Ferencváros elleni 6-0-ra elveszített derbi óta lemondtak róla Újpesten, tavasszal az azeri FK Sabailt erősítette. A jelenlegi szezonban két meccsen négy gólnál jár a triplázással.

Lendületben maradtak a lila-fehérek, mégis majdnem kikaptak a 92. percben, amikor egy védők mögé löbbölt labdát finom mozdulattal emelt a kapuba Colley. Centiken múlt, de végül a játékvezető nem adta meg a gólt. Az izgalmas, jó iramú meccs így 3-3-mal ért véget.

Kapcsolódó
Az atlétikai világbajnokság kabaláját a rendezők dobták ki Felcsúton
Másfél percig tartott Youhuu vendégszereplése.
Olvasói sztorik