Magyar foci

A Kecskemét edzője a kiesés után: A magyar bajnokság nem készíti fel a társaságot ilyen magas hőfokú meccsekre

Toms Kalnins MTI / EPA
Toms Kalnins MTI / EPA

Fájdalmasan közel volt a továbbjutáshoz a Kecskemét a Konferencia Liga-selejtező második fordulójában. Az NB I tavalyi ezüstérmese a rendes játékidő legvégén kapta azt a gólt a Riga FC ellen, amellyel a lettek kiharcolták a hosszabbítást, majd a túlóra legvégén utolsó pillanataiban érkezett az a találat, amivel a Kecskemét kiesett.

„Roppant nehéz értékelni két hosszabbításban kapott gól és a kiesés után, ami nagyon fájó. (…) A szünetben az ellenfél nem váltott szerkezetet, ugyanakkor ragyogóan cserélt, két mozgékony játékost hozott be előre. (…) A magyar bajnokság nem készíti fel a társaságot ilyen magas hőfokú meccsekre, de reméljük, a következő idényben ismét itt leszünk, és továbbjutunk” – nyilatkozta a lettországi találkozó után Lóczi István, a Kecskemét vezetőedzője.

A Pro-licenccel rendelkező Lóczi a nyáron csatlakozott a kecskeméti edzői stábhoz, mivel a tavalyi sikerkovács Szabó Istvánnak nincsenek meg a szükséges papírjai ahhoz, hogy a nemzetközi kupában irányíthassa a csapatot.

A Kecskemét a Konferencia Liga-búcsú után legközelebb hétfőn lép pályára, amikor az NB I-ben a Kisvárdát fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik