Magyar foci

Hihetetlen végjátékban esett ki a Kecskemét a Konferencia Ligából

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

Kicsit sajnálkozhattak egy hete a kecskeméti szurkolók, amiért 2-0 helyett egy 86. percben bekapott gólnak köszönhetően csak egygólos előnnyel utazhattak a kedvencek Lettországba, ám a Konferencia Liga-selejtező második fordulójának visszavágója tökéletesen kezdődött.

A 7. percben Kiss Bence passzát Vágó 12 méterről bevágta, így korán sikerült megszerezni a vezetést (0-1).

Eddig sem volt rászorulva a rohanásra a magyar ezüstérmes, de a vezetés még inkább nyugtatóan hatott. Így aztán egy-egy lövést lehetett még feljegyezni mindkét oldalon az első játékrészben.

Veszélyesebben folytatta a hazai csapat, az 51. percben Contreras még lemaradt Mankenda jobb oldali beadásáról, 12 perccel később azonban már pontosabb volt a lettek akciója. Ismét a kongói volt a feladó, a labda átszállt a hosszú sarokra, ahol a honfitárs Ngonda fejelt a kapuba (1-1).

A félidő hátralévő részében a lett csapat mindent elkövetett, hogy begyötörjön legalább még egy gólt, hogy eljusson a hosszabbításig. És bár már a csapat kezében volt a továbbjutás, a ráadásban Mankenda betalált (2-1), még Pena kapufát is lőtt, de végül jöhetett a hosszabbítás.

Kis szünet után a Kecskemété volt az első lehetőség, de Szűcs lövését védte a kapus. A másik oldalon Pena lépett ki és lőtt a kapuba – szerencsére lesről, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A 107. percben is a hazaiak voltak közelebb az újabb gólhoz, de Nguena a kapufát találta el. És amikor már letelt a kétszer 15 perc, akkor a ráadás ráadásában Ngom szabadrúgásból betalált – 3-1, továbbjutott a Riga, kiesett a Kecskemét.

Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó

Riga FC (lett) – Kecskeméti TE 3-1 (0-1, 2-1, 2-1)
gól: Ngonda (62.), Mankenda (90+4.), Ngom (120+2.), illetve Vágó (7.)
továbbjutott: a Riga 3-2-es összesítéssel

Kapcsolódó
Legalább egy gól összejött, kettős vereséggel esett ki a ZTE az eszékiek ellen
Legalább 262 perc elteltével megszületett az Egerszeg szezonbeli első gólja.
Olvasói sztorik