Magyar foci

Legalább egy gól összejött, kettős vereséggel esett ki a ZTE az eszékiek ellen

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI
Az idegenbeli 1-0-s vereség után hazai pályán 2-1-re kikapott a Zalaegerszeg az NK Osijektől, így kettős vereséggel kiesett a Konferencia Liga-selejtező 2. fordulójában.

Az eszéki 1-0-s vereség után hazai pályán nem tűnt lehetetlennek a továbbjutás kiharcolása, ehhez azonban a zalaegerszegieknek a legfontosabb téren kellett javulniuk: gólra, gólokra volt szükségük.

A csapat ugyanis idei első két tétmérkőzésén gólképtelen volt, az idegenbeli 1-0-s kupavereséget egy Kisvárda elleni, hazai 2-0-s bajnoki zakó követte.

Boér Gábor csapata nekiugrott az ellenfélnek, tíz perc meddő mezőnyfölényt azonban egy pontos kontra követte. Nejasmic ugratta ki a leshatáron Caktast, az asszisztens nem jelzett, videobíró nem is volt, így a támadó zavartalanul törhetett kapura, lövését Gyurján bravúrral védte lábbal, a labda azonban éppen a visszafutó Gergényire, onnan pedig a hálóba pattant, öngól (0-1).

Boér ugyan lest reklamált, de csak egy sárgát kapott, megértést nem.

Próbálkozott a ZTE, de se az akciókban, se a lövésekben nem volt sok erő, a vendégszurkolók pedig egy-egy kísérletet gúnyos tapssal honorálták. No meg olyan kántálással, mint a „Malo vas je, malo vas je, pi*kice…”, hevenyészett műfordítással:

Gyengék vagytok, gyengék vagytok, puncikák!

A szünetig egy komolyabb helyzete adódott a hazaiaknak, a hosszabbításban Sajbán közeli fejesét védte Malenica.

A második félidőt határozottabban kezdte a hazai csapat, a 49. percben Szalay nagy lövését védte bravúrral az eszéki kapus, majd amikor már ő sem tudott hárítani, akkor Tajti 62. percben eleresztett löketénél kisegítette a kapufa.

Gólt azonban ismét az Osijek szerzett, Grzan meghúzta az akciót a bal szélen, Husztit olyan könnyen kerülte meg, mintha egy bóját cselezett volna ki, visszapasszát a korábbi egerszegi játékos, Spoljaric vágta a rövid, jobb sarokba (0-2).

A 82. percben végre megtört a jég, megszerezte szezonbeli első találatát a magyar csapat: Fiolic szeretett volna felszabadítani, de a labda az előtte álló Ikobáról a kapu felé csorgott, és még Evangelu lábán is megpattanva védhetetlenül került a jobb alsó sarokba (1-2).

Az eredmény már nem változott, az NK Osijek kettős győzelemmel, megérdemelten jutott tovább.

Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó

ZTE FC – NK Osijek (horvát) 1-2 (0-1)
gól: Ikoba (82.), illetve Gergényi (9., öngól), Spoljaric (73.)
továbbjutott: az NK Osijek, kettős győzelemmel, 3-1-gyel.

Olvasói sztorik