Magyar foci

Nebojsa Vignjevic: Soha nem láttam még ilyet

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az Újpest FC szombat este hazai pályán 2-1-re legyőzte a Fehérvárt az OTP Bank Liga első fordulójában.

A mérkőzést nagyszerűen kezdték a lila-fehérek, de sok nehézséget okozott, hogy a 34. percben piros lapot kapott Csoboth Kevin. A hazaiak támadója rálépett Kasper Larsen lábára, amit Karakó Ferenc játékvezető szándékosnak ítélt meg. Lefújás után Nebojsa Vignjevictől természetesen megkérdezték, mit gondolt az esetről.

„A mai meccs nem a fociról szólt, hanem a karakterről, hihetetlen találkozót láthattak a nézők. 65 percig emberhátrányban játszottunk, ilyen keményen küzdő Fehérvár ellen, ilyen meleg időben. Nem is elég, ha csak annyit mondok, hogy gratulálok a játékosoknak, ez egy tökéletes teljesítmény volt és hatalmas köszönet a szurkolóknak is, mert nélkülük ez a győzelem nem jöhetett volna létre.

Nem láttam az esetet, hogy mi történhetett a kiállításnál. Először azt hittem, azt nézik, hogy nem kapunk-e tizenegyest, soha nem láttam még ilyet! De mit tehetnénk, el kell fogadnunk az ítéletet

mondta az újpestiek vezetőedzője.

Vignjevic arra is választ adott, hogy miért hozta le a hajrában azt a Franklin Saserét, aki az 58. percben állt csak be. Erre a szerb szakvezető úgy válaszolt, hogy még nem rázódott bele a játékba, ezért aztán nem akarta, hogy egy esetleges hiba miatt bűnbakká váljon.

„Emberhátrányban úgy éreztem, hogy ez túl sok még neki. Plusz nagyon sok fiatal volt még a padon, és nem akartam semmiképp sem, hogy valami visszafordíthatatlan hibát kövessen el. Természetesen többet várok tőle, bele kell még rázódnia.”

Kapcsolódó
Az Újpest már az első fordulóban véleményes piros lapot kapott
Csoboth Kevin az új NB I-es szezon első kiállított játékosa.
Olvasói sztorik