Magyar foci

Máté Csaba a Shamrock elleni 4-0 után: Most fontos, hogy két lábbal a földön maradjunk és szerények legyünk

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Ahogy tavaly, úgy idén is 4-0-ra verte a Fradi az ír Shamrock Rovers csapatát. Fontos különbség azonban, hogy amíg tavaly az Európa Liga csoportköre volt a tét a két csapat párharcában, ezúttal a harmadik számú kupasorozat, a Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában találkoztak a felek.

„Kicsit feszülten kezdtünk, nem mindig találtuk a helyünket. Később viszont már kontrolláltuk a meccset, sőt, domináltunk, mellé pedig jöttek a gólok is. A második félidőt góllal kezdtük, ez megtörte az íreket, így volt lehetőségünk még nagyobb különbséggel nyerni.

Most fontos, hogy két lábbal a földön maradjunk és szerények legyünk

– mondta Máté Csaba vezetőedző, aki elégedett volt az eredménnyel. „Ez egy komoly előny. Bár nem dőlt el a párharc, nagy lépést tettünk a továbbjutás felé”.

A kispadon Sztanyiszlav Csercseszovot váltó szakember szerint hasonló volt a forgatókönyv az egy évvel ezelőtti meccshez, noha a rivális ezúttal kicsit kompaktabban játszott.

„Jól kezdtük a mérkőzést, volt két helyzetünk is, aztán viszont átengedtük a labdabirtoklást az ellenfelünknek, a bekapott gólokat pedig nagy hibák előzték meg, ezek pedig ezen a szinten megbosszulják magukat. A félidő utáni harmadik gól végleg lezárta a találkozót” – értékelt Stephen Bradley, a Shamrock Rovers szakembere, aki szerint tavaly akár négygólosnál is nagyobb lehetett volna a különbség, most viszont ezt nem érezte.

A visszavágót augusztus 3-án rendezik Írországban. A párharc győztesére a máltai Hamrun Spartans és a grúz Dinamo Tbiliszi összecsapásának továbbjutója vár a selejtező harmadik fordulójában. Abban a párharcban az első meccset 2-1-re nyerte a máltai csapat.

Olvasói sztorik