Magyar foci

Újpesten kötött ki a román válogatott csatár fia

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Kiss Tamás és Tamás Krisztián után külföldi játékost szerződtetett az Újpest FC, amely megállapodott a román George Ganeával.

A 24 éves támadó családneve ismerős lehet, hiszen édesapja, Ionel Ganea 45-ször szerepelt a román válogatottban, klubszinten pedig két évig együtt futballozott a Stuttgartban Lisztes Krisztiánnal.

Fia a fiatal kora ellenére igazi vándormadár, az Újpest már a 11. klubja lesz. Fiatalon megfordult többek között az AS Romában is, profiként azonban csak román csapatokban játszott.
2015 óta volt a Rapid Bucuresti, a CFR Cluj, a Viitorul Constanta, a Farul Constanta és az Arges Pitesti labdarúgója, legutóbb az FC U Craiova 1948 együttese alkalmazta.

Az előző szezonban 21 bajnokin négy gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

„Nagyon örülök, hogy Újpesten folytatom a pályafutásomat. Egy tehetséges, sikerre éhes, fiatal csapathoz érkezem, amely előtt komoly jövő áll. Voltak máshonnan is megkereséseim – Magyarországról is – de nekem fontos szempont volt, hogy mekkora támogatást jelentenek itt a szurkolók, és az is, hogy itt megfelelően tudok fejlődni is, remek példák állnak előttem.

Remélem, minél hamarabb be tudok mutatkozni, és gólokkal tudom meghálálni azt a bizalmat, amit belém fektettek!

– nyilatkozta a klub honlapján a korábbi utánpótlás-válogatott futballista.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik