Magyar foci

Csercseszov három trófeával és egy csúnya sorozattal búcsúzott a Fraditól

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Bár a Ferencváros sorozatban ötödször lett az NB I bajnoka, a csapat tavaszi teljesítménye nem volt igazán meggyőző. A Bayer Leverkusen elleni kieséssel még el tud számolni a Fradi, hiszen egy topligás ellenfél ejtette ki, márciustól viszont lejtmenetbe kapcsolt a csapat a hazai bajnokikon:

az NB I utolsó harmadában a megszerezhető 33 pontból csak 13 pontot szerzett meg, ami meglehetősen vérszegény statisztika.

A bajnokságot három vereséggel zárta Sztanyiszlav Csercseszov csapata (0-2 a Kecskemét, 1-3 a Debrecen, 0-1 a Mezőkövesd ellen), és az új idény sem indult valami fényesen, hiszen a Fradi 0-3-as összesítéssel kiesett a feröeri KÍ Klaksvík elleni BL-selejtezőn, holott mind Kubatov Gábor klubelnök, mind Csercseszov a BL-csoportkört célozta meg.

A kiesés nem is maradt következmény nélkül, mivel Kubatov elköszönt Csercseszovtól, aki 2021 decemberében érkezett Peter Stöger helyére. Az 59 éves orosz edzővel két bajnokságot és egy Magyar Kupát nyert az FTC, a vele lejátszott 74 tétmeccsből 41-et nyert meg a Fradi, ez 55 százalékos mérleg.

A csapatot Csercseszov után az eddigi másodedző, Máté Csaba irányítja majd, akinek gyorsan gatyába kell ráznia brgádot, mert július 27-én már a Konferencia Liga-selejtezőben kell pályára lépnie a Fradinak a szintén a BL-ből átkerült ír Shamrock Rovers ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik