Magyar foci bajnokok ligája

A Ferencváros nagyon nem szereti idegenben kezdeni a selejtezőit

fradi.hu
fradi.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata kedden 0-0-s döntetlent játszott a feröeri KÍ Klaksvík vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában.

Miközben az eredményre mondhatjuk, hogy csalódást keltő egy feröeri klub ellen, meglepetésnek mégis kevésbé mondható. A Fradi ugyanis

kilenc éve folyamatosan európai kupasorozatok selejtezőiben szerepel, de ezeken nem nyerte meg a legelső meccsét, ha idegenben kezdte a szezont.

A legelső selejtezőket vizsgálva a Ferencváros négyszer nyert, mindegyik alkalommal hazai pályán. A további hat találkozón döntetlent játszott, egyszer hazai, ötször pedig idegenbeli mérkőzésen. Az FTC eredménysorát böngészve az derül ki, hogy 2004-ben kezdte utoljára sikerrel aktuális nemzetközi selejtezőjét, akkor az SK Tiranát verte 3-2-re.

Innen nézve papírforma eredmény született Klaksvíkban, de azt is érdemes hozzátenni, hogy ezekben a párharcokban elegendő a visszavágókon behúzni a továbbjutást. A visszavágóra jövő szerdán 18 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kapcsolódó
Három hete védőt játszott az ötödosztályban, kedden a Fradi ellen BL-meccsen védett
Nils Jonathan Johansson már biztosan hisz a tündérmesékben.
Olvasói sztorik