Élő Magyar foci

A Ferencváros nem tudott gólt lőni Feröeren

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros gól nélkül döntetlent játszott a feröeri KÍ Klaksvík otthonában a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában.

A magyar bajnok már vasárnap elutazott a skandináv országba, hogy mindenképp időben érkezzen meg a találkozóra, de az aggodalom hiábavaló volt, probléma nélkül megérkezett a Fradi, amelyben két játékos is debütált, a védelemben Ibrahim Cissé, valamint középcsatárként Varga Barnabás. Utóbbi rögtön két helyzettel nyitott, de előbb Johansson védett nagyot, majd picit kapu mellé bólintott a magyar válogatott csatára.

Apránként följebb jött a feröeri csapat, helyenként látványos támadásépítésekkel operált, de az igazi veszélyeket a szögletek és hatalmas bedobások okozták. Két nagy helyzetet is hoztak a skandinávok szögletei, a második után ráadásul Dibusznak is a bal fölső sarokból kellett kipaskolnia a labdát. A legnagyobb veszélyt egy bedobás hozta, amit megcsúsztatott Andreasen, majd Forren a felső lécre fejelt. A Fradinak egy lesgól jött össze, Zachariassen egy méterrel előrébb indult a gólpassza előtt, Traoré így hiába fejelt a kapuba.

Térfélcsere után megint a Ferencváros igyekezett irányítani, de néhány veszélytelen távoli lövésen túl csak két lehetősége akadt. Egyszer Marquinhos, egyszer pedig a csereként beálló Lisztes cselezett bal szélről befelé, de a lövésük egyaránt elakadt a blokkban, míg a túloldalon a pontrúgások után egy nagy helyzetet kialakított a KÍ a hajrában, ám Danielsen lövését Civic kifejelte.

Klaksvík-Ferencváros statisztika

A vége így igazságos döntetlen lett, vagyis a Groupama Arénában kell eldönteni, ki jusson tovább.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló

Klaksvík (feröeri)–Ferencvárosi TC 0-0
Við Djúpumýrar, Klaksvík.
Játékvezető: Fischer (észt)
: Johansson – B. Petersen, Vatnsdal, Forren – Jönsen, Andreasen, Pavlovic (Danielsen – 56.), Da Silva – Frederiksberg, Kassi (Gussias – 88.), Kronberg (Mikkelsen – 78.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Baráth, Esiti (Sigér – 73.) – Marquinhos (Owusu – 67.), Zachariassen (Makreckis – 92.), A. Traoré (Lisztes – 67.) – Varga B.
gól: –
sárga lap: Da Silva (29.), Forren (81.) ill. Zachariassen (36.), Baráth (65.), Makreckis (95.)

Két újonc a kezdőben, kettő a padon

Mélyvízben a gólkirály, Varga Barnabás azonnal a kezdőben kap lehetőséget a bajnok mezében. Ibrahim Cissé is Feröeren debütál, a kispadon pedig Mohammed Abu Fani és Cebrail Makreckis is várja, hogy bemutatkozhasson.

Olvasói sztorik