Magyar foci

Szaúdi ajánlattal keresték meg Csercseszovot, ez volt a válasza

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov nyilatkozott hazája egyik sportlapjának, a Sport-Expressnek, ahol a szaúdi liga és az odaáramló sztárok is szóba került. A szakember szerint semmi meglepő nincs abban, ami történik, korábban Japánban, Kínában és Katarban is végbementek hasonló folyamatok, most épp a szaúdiaknál. Megjegyezte, hogy egy sportágat a sztárokkal lehet népszerűvé tenni, ezért is keresik meg a legismertebb labdarúgókat.

Az újságíró itt felvetette, hogy a hírek szerint Csercseszovot is megkörnyékezték a szaúdi ligából. Erre azt felelte, hogy az ilyen megkereséseknek akkor van folytatása, ha a kiszemelt esélyt ad neki.

Épp vasárnap hívtak és érdeklődtek ismét, de mindig ugyanaz a válaszom: én vagyok a Ferencváros vezetőedzője, ahol megvannak a feladataim és a célok, amiket el kell érni.

A beszélgetés során szóba került egy ferencvárosi kiszemelt, a 46-szoros orosz válogatott Daler Kuzjajev helyzete is, mire Csercseszov azt mondta, türelmes és megértő a klub, de a Zenittel ötszörös bajnok középpályásnak hamarosan dönteni kell a jövőjét illetően. A 30 éves labdarúgó szerződése a napokban járt le a szentpétervári csapatnál, ahol 2017 óta játszott.

Kapcsolódó
Hajnal Tamás: Valami megtört tavasszal, ami nem elfogadható, de levontuk a tanulságokat
A Fradi sportigazgatójával értékeltük az előző évadot. Magyarázattal szolgált arra, miért ült a bajnok tavasszal hullámvasútra, változott-e ettől a vezetőedző megítélése, mennyit költöttek új labdarúgókra, illetve kudarcként élnék-e meg, ha a BL-álom helyett csak a Konferencia Liga csoportköre jönne össze. Nagyinterjú.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik