Magyar foci

Négyesével köszönnek el a légiósoktól az NB II-re készülő Honvédnál

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Úgy tűnik, ha szerda, akkor kispesti bejelentés a távozó légiósokról.

Június 21-én négy külföldi focistától vált meg az NB II-be süllyedő klub, és hét nappal később újabb négy fővel csökkent a légiósok száma.

Az ukrán-izraeli középpályás, Maxim Plakushchenko összesen 19 tétmeccsen húzta magára a kispestiek piros-fekete mezét, ezeken két gólpassza volt. Neki már meg is van az új csapata, az izraeli Maccabi Netanyánál folytatja.

A spanyol Jairo Samperio 2014-ben Európa Liga-győztes volt a Sevillával – 2023-ban pedig kiesett az NB I-ből a Honvéddal.

17 bajnokin szerzett 4 góljával holtversenyben a második helyen végzett a házi góllövőlistán (volt egy találata a Magyar Kupában is), de ez sem volt elég ahhoz, hogy a klub éljen a szerződésében opcióként szereplő plusz egy évvel.

A zadari születésű de albán válogatott védő, Herdi Prenga tavaly nyáron Kisvárdáról érkezett, és alapember volt a Honvédnál, amelyben 30 bajnokin szerepelt, és 3 gólt szerzett. A szerződése 2024 nyarán járt volna le, de ő sem marad az NB II-re. Ahogy a szintén Kisvárdáról igazolt Lazar Cirkovicot sem láthatják majd a Honvéd-szurkolók majd a Győr, az Ajka vagy a Pécs ellen, a szerb belső védő 17 bajnokin lépett pályára a Honvédban.

A csapat története során másodszor esett ki az élvonalból. Legutóbb ez 2003-ban történt meg a klubbal, amelynek akkor egyből sikerült visszajutnia.

A kiemelt képen Prenga csúszik be Franck Bolinak, a Fradi csatárának a 2022. augusztus 28-án játszott FTC-Honvéd bajnokin.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik